-Поиск по дневнику

Поиск сообщений в ronti2

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 03.01.2011
Записей: 2275
Комментариев: 48
Написано: 2357


домашний крем-сыр

Четверг, 03 Марта 2011 г. 14:00 + в цитатник
Цитата сообщения тимч Домашній вершковий сир (крем-сир, cream cheese)

 (400x300, 35Kb)
Совгаючись по зарубіжному кулінарному інтернеті часто зустрічаю рецепти з вершковим сиром (крімчіз). Але в магазинах у нас він усього від двох виробників, від яких за кілометр несе всілякою хімією по типу згущувачів та консервантів (один аж скрипить на зубах бр...). Тому я дуже втішилася, коли знайшла рецепт, як виготовити це закордонне диво удома. Експеримент дуже порадував - ніжний, кремовий злегка солонуватий сир, доволі дієтичний між іншим (у порівнянні з магазинними).



400 мл ряженки 3,6%
400 мл кефіру 3,2%
200 мл сметани 20%
1 ч.л. солі
1 ч.л. яблучного оцту

марля або ситець
глибоке сито або друшлаг

1. Змішати в мисці всі компоненти. Сито поставити в каструлю відповідного розміру, так щоб сито не падало, а стійко трималося на верхньому ободі. Марлю (ситець) вистелити у сито чи друшлаг, вилити на тканину суміш і залишити стікати.
2. Через 2-3 години можна обережно зібрати марлю чи ситець за кінці, обв'язати ниткою і підвісити, підставивши знизу ємкість для збору рідини. А можна залишити в ситі. Якщо в домі прохолодно, залишати на кухні, або забирати до холодильника.
Сир буде готовий через 1-3 доби залежно від способу (на ситі, чи підвішування) і бажаної густини

Готовий сир зберігати в холодильнику 3-5 днів

Вихід - 250гр

Смачного!
вівторок, 20.01.2009, retgdwer_a
http://retgdwera.blox.ua/2009/01/Domashnij-vershkovij-sir-krem-sir-cream-cheese.html

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку