
Рецепт и фото норвежского ученика повара.
Tyttebærchutney - Чатни из брусники
2 l nyplukket tyttebær - 2 кг свежей брусники
5 dl sukker - 500 г сахара
2 dl hvitvinseddik - 200 г белого винного уксуса
2 dl rosiner - 200 г изюма
1 kanelstang - 1 палочка корицы
2 ts svart pepper - 2 ч.л. черного перца
1 ts chilipowder - 1 ч.л. порошка чили
1 ts salt - 1 ч.л. соли
1/2 rød løk (fint kuttet) - 1/2 красной луковицы (мелко порезать)
1/2 rød chili (fint kuttet) - 1/2 стручка красного чили (мелко порезать
Ha alt sammen i en kjele, kok opp under omrøring og la det småkoke i ca. 40 minutter.- Все сложить в кастрлю, довести до кипения, помешивая варить минут сорок.
Denne chutnyen kan fint fryses i beger, men siden den inneholder en god del eddik som er et veldig bra konserveringsmiddel er det greit nok å helle det over på varme steriliserte syltetøyglass, også oppbevare det på et mørkt og kjølig sted, som for eksempel i kjelleren, eller nederst i kjøleskapet.
Готовый продукт можно заморозить впрок, но т.к. уксус является хорошим консервантом, можно разложить в банки и хранить в прохладном месте.