Piena ķīselis - молочный кисель
|
|
Понедельник, 29 Июля 2013 г. 19:10
+ в цитатник
8 glāzes piens
1 glāze cukurs
1 paciņa vaniļas cukurs
8 ēdamkarotes kartupeļu ciete
ja pievieno 1 ēdamkaroti kakao pulveri, tad iznāk kakao ķīselis - attēlā
Gatavošana:
6 glāzes pienu ielej katliņā. Karstā pienā ieber cukuru vai cukuru samaisītu ar kakao pulveri. Uzvāra.
2 glāzēs auksta piena atšķaida kartupeļu cieti. Kad piens katliņā sāk vārīties, kartupeļu cieti tievā strūkliņā lej katlā, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi. Uzvāra.
Aromātam pievieno vaniļas cukuru vai rīvētu citrona miziņu. Ķīseli salej porciju traukos. Atdzesē.
Ja pēc tam ir doma ievietot ķīseli šķīvī nesabojājot sastingušo formu, tad, pirms likšanas traukos, tos iesmērē ar sviestu. Tad ķīselis vai želeja nelīp pie trauka sieniņām un ir viegli izņemams nesabojājot formu.
Piena ķīselis labi garšo ar dzērveņu mērci, bet kakao ķīselis ar pienu.
8 стаканов молока
1 стакан сахара
1 пакетик ванильного сахара
8 столовых ложек картофельного крахмала
если добавить 1 столовую ложку какао-порошок, тогда получиться какао кисель
Приготовление:
6 стаканов молока вылили в горшок. В горячем молоке добавить сахар или сахар смешанный с какао-порошком. Довести до кипения.
2 стакана холодного молока разводят картофельный крахмал. Когда молоко закипит , картофельный крахмал тонкой струйкой вливают в кастрюлю, постоянно помешивая чтобы не появились сгустки. Довести до кипения.
Для вкуса добавлен ванильный сахар или тертую лимонную цедру. Залить кисель в порционные емкости. Остудить.
Если потом думаете положить кисель в блюдо, не повреждая затвердевшую форму, то, перед укладкой в порционные емкости обмазать их маслом. Тогда желе или кисель не прилипает к емкости и легко отделяться без повреждения формы.
молочный кисель вкусной с клюквенным соусом, кисель из какао с молоком.
Метки:
receptes
deserts
Процитировано 2 раз
Понравилось: 3 пользователям
-
3
Запись понравилась
-
2
Процитировали
-
0
Сохранили
-