Rabarberu zupa ar klimpām - Ревеневый суп с клецками
|
|
Среда, 03 Июля 2013 г. 16:57
+ в цитатник
Zupai:
300 g rabarberi
600 g ūdens
50 g žāvētas aprikozes
50 g cukurs
8 g kartupeļu ciete
Klimpām:
200 g piens
60 g manna
1 ola
sāls
cukurs
Gatavošana:
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, aprikozes sasmalcina, liek verdošā ūdenī, pievieno cukuru un vāra, kamēr rabarberi mīksti. Mazā strūkliņā lejot un nepārtraukti maisot, pievieno ar ūdeni atšķaidītu cieti. Uzvāra un atdzesē.
Klimpām uzvāra pienu, pieber mannu un uzbriedina pabiezu biezputru. Tad pievieno sakultu olu, cukuru un sāli. Izmaisa. Ar karoti atdala klimpas, liek verdošā ūdenī un vāra, kamēr klimpas paceļas ūdens virspusē. Ar putu kausu izsmalsta klimpas un liek lēzenā traukā. Pirms pasniegšanas klimpas liek porciju traukos - rabarberu zupā.
суп:
300 г ревеня
600 г воды
50 г сушеных абрикосов
50 г сахара
8 г картофельного крахмала
Клецки:
200 г молока
60 г манной крупы
1 яйцо
соль
сахар
Приготовление:
Ревень очистить, нарезать на куски, нарезать абрикосы, класть в кипящую воду, добавить сахар и варить, пока ревень мягкий. Небольшой струикой розливая и постоянно помешивая, добавить в воде разбавленный крахмал. Довести до кипения и охлаждают.
Для клецек в кипящее молоко добавить манную крупу и подготовить кашу. Затем добавить взбитое яйцо, сахар и соль. Перемешать. Ложкой клецки класть в кипящую воду и варить, пока клецки всплывут на поверхность. С пенной ложкой винимают клецки и класть в неглубокую посуду. Перед подачей на стол, клецки класть в порционные емкости - в ревеневый суп.
Метки:
receptes
deserts
Процитировано 3 раз
Понравилось: 2 пользователям
-
2
Запись понравилась
-
3
Процитировали
-
0
Сохранили
-