Клути дамплинг" (Cloutie dumpling) |
Клути дамплинг" (Cloutie dumpling) Шотландский рождественский пудинг
Обычно отваривают около 3,5 чаов (предварительно завернуть и завязать тесто в ткань хорошо посыпанной мукой, ставят в кастрюлю с кипящей водой на тарелку)
Рецепт есть в док.фильме
как завернуть.
Clootie Dumpling
Ingredients
SCOTCH CLOOTIE DUMPLINGS
1 lb. self-rising flour
1 tea cup breadcrumbs
1 tea cup sugar
1 tea cup shredded suet
1/2 lb. of currants
3/4 lb. raisins
1 grated apple
1 teaspoonful mixed spice
1 tablespoon treacle (molasses)
1/4 teaspoonful salt
1/4 pint cold milk
Mix flour, sugar, breadcrumbs, suet, salt and spice. Add grated apple and fruit. Mix well. Add milk and treacle. Mix well until blended. Scald cloth, dust with flour, place mixture on cloth. Tie securely, leaving room for pudding to swell. Boil steadily for 3 to 4 hours. Remove cloth gently and dry off pudding in oven.
HELPFUL GUIDE
Серия сообщений "Рождественская выпечка":
Часть 1 - Рождественская выпечка - 2
Часть 2 - Schwerer Hefeteig Grundrezept für Stollen
...
Часть 32 - РОждественский Штоллен от Марты Стюар
Часть 33 - Пряничный домик
Часть 34 - Клути дамплинг" (Cloutie dumpling)
Часть 35 - Пирог Ecclefechan Tart
Часть 36 - Bethmännchen
Рубрики: | Выпечка Национальные кухни |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |