-Рубрики

 -Всегда под рукой

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Ltava

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 08.10.2011
Записей: 11762
Комментариев: 14805
Написано: 32532


Лучено хлебче

Понедельник, 23 Января 2012 г. 23:45 + в цитатник

Автор Йоли
http://yoli-www.blogspot.com/2011/07/blog-post_21.html

Опитайте тази закачка. Лесна, ефектна и много вкусна. Преди време видях идеята тук и реших, че просто не мога да не направя това хлебче. Няма да пиша точни мерки на продуктите, не е необходимо. Направете го ваш вкус. Дано ви се хареса колкото на мен!


Продукти:

1 малко хлбче
кашкавал
стопено масло
чесън
сол и черен пипер на вкус
сусам
пресен лук
алуминиево фолио


Приготвяне:

* Нарежете хлебчето на филийки без да го прерязвате до долу.



* След това го срежете по същият начин и по дължина, така, че да се получат квадратчета.



* Нарежете кашкавала на малки парченца спрямо разрезите, които сте направили по хляба.
*Сложете по малко кашкавал във всеки процеп.



* От голям лист фолио направете легло за хлебчето с борд за да може всичко, което изтича от него при печенето да попие в долната кора. Така тя става невероятно хрупкава и ароматна.

* Поставете хлебчето във фолиото и заедно с него го пренесете в тава. Разбъркайте маслото с малко пресован чесън, сусам и сол и пипер на вкус. С лъжичка нанесете по процепите. Накрая поръсете със ситно нарязан пресен лук.



* Изпечете хлебчето в загрята на 180* фурна до зачервяване. Да ви е сладко!



Ltava



Серия сообщений "пицца":
Часть 1 - Рецепт песочного теста для пиццы
Часть 2 - Пицца-омлет "А-ля Болоньезе"
...
Часть 12 - Тесто для пиццы
Часть 13 - Вкуснейшие ЛЕПЕШКИ с начинкой из творога - Легко готовить и приятно угощать ...
Часть 14 - Лучено хлебче
Часть 15 - Пирог к завтраку
Часть 16 - Маймунски пица-хляб
...
Часть 30 - пицца "Тоненькая"
Часть 31 - Быстрая пицца на противне
Часть 32 - Нестандартна и мързелива баница „Принцеса“ със сух хляб



Процитировано 17 раз
Понравилось: 4 пользователям

Веселина_Динева   обратиться по имени Понедельник, 23 Января 2012 г. 23:55 (ссылка)
Това хлебче ще е голяма вкусотия! Благодаря, Нелечка!:good:
Ответить С цитатой В цитатник
Ltava   обратиться по имени Понедельник, 23 Января 2012 г. 23:58 (ссылка)

Ответ на комментарий Веселина_Динева

Решавам проблема със сухия хляб Весе!:pooh_lol:
Ответить С цитатой В цитатник
chakchak   обратиться по имени Вторник, 24 Января 2012 г. 00:34 (ссылка)
Ой-ё! Как аппетитно!! А сыр любой можно брать? Всё же хотелось бы уточнить, кашкавал и сусам, это что такое?
Ответить С цитатой В цитатник
Ltava   обратиться по имени Вторник, 24 Января 2012 г. 00:40 (ссылка)

Ответ на комментарий chakchak

Kaшкавал-сыр,сусам-кенжут(семочки такие маленькие ими посыпают хлебные изделия при выпечке).
Ответить С цитатой В цитатник
chakchak   обратиться по имени Вторник, 24 Января 2012 г. 00:43 (ссылка)

Ответ на комментарий Ltava

Нелли, я "зразумела")). Сыр любой?
Ответить С цитатой В цитатник
Ltava   обратиться по имени Вторник, 24 Января 2012 г. 00:50 (ссылка)

Ответ на комментарий chakchak

Да я не знаю какой сыр сейчас делают в бывшем СССР,раньше был голландский сыр хорошим.Да в общем любой.Хорошее решение для сухого хлеба,а то жалко выбрасывать,грех,да и времена настали тяжёлые-кризис
Ответить С цитатой В цитатник
chakchak   обратиться по имени Вторник, 24 Января 2012 г. 00:54 (ссылка)

Ответ на комментарий Ltava

Надо сказать...... продают разный, была бы денюШка))
Ответить С цитатой В цитатник
Веселина_Динева   обратиться по имени Вторник, 24 Января 2012 г. 01:45 (ссылка)

Ответ на комментарий Ltava

Ами да! Много хитро! А и вкусно.
Ответить С цитатой В цитатник
lyuis   обратиться по имени Среда, 01 Февраля 2012 г. 17:39 (ссылка)
выглядит аппетитно! ням- ням
Ответить С цитатой В цитатник
Ltava   обратиться по имени Среда, 01 Февраля 2012 г. 17:43 (ссылка)
Ответить С цитатой В цитатник
Комментировать К дневнику Страницы: [1] [Новые]
 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку