-Рубрики

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в Katalea

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 10.12.2013
Записей: 1151
Комментариев: 16
Написано: 1180


Ընկույզով տորթ

Среда, 20 Января 2021 г. 19:48 + в цитатник

 

Կարդալ հետո
 
 
 
Ընկույզով տորթ
  • Yield:2 ժամ անց
  • Prep Time:25 minutes
  • Cook Time:1ժ 05 րոպե
 

Բաղադրիչներ

Քայլերի հաջորդականություն

  1. Խառնել բլենդերում մանրացված ընկույզը, փխրեցուցիչը, ալյուրը և 1 պտղունց աղը:
    Առանձնացնել ձվի սպիտակուցները դեղնուցներից: Տեղափոխել սպիտակուցը սառնարան:
    Փափկած կարագը հարել շաքարավազի հետ, ապա ավելացնել դեղնուցները, լավ հարել մինչև սպիտակ զանգվածի առաջացոմը: Ավելացնել ալյուրը ընկույզի և փխրեցուցիչի հետ և դանդաղ խառնել մինչև միատարր դառնալը:
    Սառած սպիտակուցները հարել 1 պտղունց աղի հետ, ավելացնել շաքարի փոշին և շարունակել հարել մինչև պինդ և հարթ փրփուրի առաջացումը: Այնուհետև գդալ առ գդալ ավելացնել սպիտակուցային զանգվածը դեցնուցներին, խառնել շատ զգույշ ներքևից վերև շարժումներով:
    Ձևամանը պատել բուսայուղով, ապա հատակին փռել պերգամենտային թուղթ: Ձևամանի մեջ լցնել խմորը և թխել ջեռոցում 40-50րոպե 180աստիճանում:
  2. Խորը կաթսայի մեջ խառնել սերուցքը աղի հետ, տեղախոխել կրակի վրա, հասցնել եռման վիճակի և հանել կրակի վրայից:
  3. Մեկ այլ չոր կաթսայի մեջ լցնել շաքարավազը, դնել կրակի վրա և առանց խառնելու թողնել շաքարավազը հալչի և կարամելային երանգ ստանա: Ժամանակ առ ժամանակ կարելի է թավան թեթևակի թափահարել, որպեսզի շաքարավազը հավասարաչափ տարածվի կաթսայի հատակին:
    ynkuizov-tort-4
  4. Հենց որ ստացվի միատարր կարամելային զանգված, միանգամից հանել կրակի վրայից:
    ynkuizov-tort-5
  5. Այնուհետև կարամելային զանգվածը լցնել տաք սերուցքի վրա: Խառնել առաջացած զանգվածը մինչև միատարր դառնալը: Եթե կարամելը գնդիկներ առաջացնի, ապա հարկավոր է շարունակել հարելը ձեռքի հարիչով կամ գդալով մինչև զանգվածի միատարր դառնալը: Անհրաժեշտության դեպքում կարելի է մի քիչ տաքացնել կրակի վրա և շարունակել հարելը:
  6. Կտրատած շոկոլադը լցնել ամանի մեջ, ավելացնել տաք կարամելային սերուցքը, կարագը և սկսել դանդաղ խառնել մինչև միատարր զանգվածի առաջացումը: Հարել ստացված գանաշը բլենդերում:
  7. Կտրել բիսկվիթը 2 շերտով: Առաջին շերտի վրա քսել նարինջի ջեմը:
    ynkuizov-tort-6
  8. Ապա դնել բիսկվիթի երկրորդ շերտը: Տորթի վրա քսել շոկոլադե գանաշը:
    ynkuizov-tort-7
  9. Թողնել տորթը հանգստանա 1-2 ժամ, որից հետո համտեսել:
    ynkuizov-tort-8

Ի դեպ, վիեննական ընկույզով տորթի մեջ կարելի է օգտագործել ցանկացած ցիտրուսային ջեմ: Փորձեք պատրաստել նաև մանդարինի ջեմով, այն նույնպես հիասքանչ զուգակցվում է շոկոլադե գանաշի և ընկույզի համի հետ:

Серия сообщений "торты/рецепты":
Часть 1 - Рецепт упругий крем для цветов chantyflex шантифлекс бразильский крем. Ищешь рецепт упругого крема?
Часть 2 - Окрашиваем крем chantyflex шантифлекс
...
Часть 20 - Работа со сливками ☆ Советы ☆ Ошибки
Часть 21 - Cutlets no Meat but taste even better
Часть 22 - Ընկույզով տորթ
Часть 23 - Самый знаменитый апельсиновый пирог: греческая портокалопита
Часть 24 - Πορτοκαλόπιτα
...
Часть 31 - Шифоновый бисквит "Красный бархат"
Часть 32 - SHREDDED PHYLLO DOUGH Kataifi #LudaEasyCook
Часть 33 - ЗАВАРНОЙ КРЕМ СО СГУЩЁНКОЙ, НУ ОООЧЕНЬ ВКУСНЫЙ.

Рубрики:  Кулинария

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку