Цветной пляцок с маком |
Готуємося до Великодня і поки є час і натхнення, то поділюся з вами рецептом гарного, смачного, ніжного, легенького пляцка з суфле та маком. Правду кажучи, уже давно планувала вивішати цей рецепт, але якось не було нагоди. Зараз усе інакше, бо я сподіваюся, що перед святами новенький рецепт пляцка точно комусь та й стане в нагоді.
Цей пляцок може бути ще кольоровішим, якщо замість двох галяреток рожевого кольору ви використаєте дві галяретки різних кольорів. Я використовувала те, що було на господарстві, тому і верхній, і нижній шар – ніжно-рожеві. Суфле виходить дуже ніжне, як і маковий корж, який набирає вологи з суфле. Кого зацікавило – ласкаво прошу до рецепту .
Інгредієнти
Бісквіт
4 яйця
1 скл. борошна
3/4 скл. цукру
1 ч.л. розпушувачу
1 ст.л. оцту
1 ч.л. жиру для змазування форми
Суфле
300 мл вершків (або конденсованого молока)
2 уп. желе різних кольорів
2 ст.л. цукрової пудри
Маковий шар
5 білків
3/4 скл. цукру
1/2 скл. маку
1/2 ч.л. розпушувачу
1 ст.л. борошна
Приготування
Бісквіт
Білки збийте міксером із цукром. Жовтки перемішайте з оцтом та розпушувачем, тоді додайте до збитих із цукром білків і акуратно перемішайте ложкою, рухами знизу вверх. В кінці додайте борошно і так само делікатно перемішайте ложкою. Випікайте близько 30 хв. при температурі бл. 180 градусів. Як вистигне, розділіть на дві частини. Можна просочити бісквіт якимось сиропом, алкоголем чи фруктовою есенцією – це за бажанням.
![]() |
![]() |
Суфле
Кожну упаковку желе розводимо в 1 скл. кип’ятку. Вершки або молоко добре охолодіть в холодильнику, тоді розділіть навпіл та збийте кожну частину міксером. Якщо використовуєте звичайне молоко, то збивати його потрібно із загущувачем для молока. Як желе трохи охолоне і почне легко тягнутися, додайте його до вершків або молока, туди ж відправте по 1 ст.л. цукрової пудри в кожну частину. Збиваємо дві кольорові маси міксером ще по хвилині і ставимо в холодильник, щоб трохи загусло.
Маковий шар
Білки збиваємо з цукром, як на бісквіт, до твердих піків. Тоді додаємо мак, борошно та розпушувач. Тонкий шар з тої маси випікаємо при температурі 180 градусів не довше 20 хвилин.
![]() |
![]() |
Збираємо пляцок
На сам низ кладемо першу частину бісквіта, тоді виливаємо одну частину суфле, на то кладемо маковий шар, тоді другу частину суфле і накриваємо другою частиною бісквіта.
Зверху можна полити шоколадом, поливкою або просто посипати кокосовою стружкою чи подрібненими горіхами.
Смачного!
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |