 |
Інгредієнти:
Тісто медове:
100 г.масла
1 скл.цукру
2 яйця
2 ст.л. меду
1,5 ч.л. соди
мука
Тісто макове:
3 яйця
250 г.цукру
250 мл.сметани
1 ч.л амоняку
350 г.маку(перемеленого)
250 г.муки
Крем:
500 г.згущеного молока
400 г.масла
Яйця збити з цукром,додати м"яке масло, мід, соду погашену оцтом це все розтопити на водяній бані,охолодити і додати муки стільки щоб замісити ніжне тісто. Пекти 6 коржів.(тісто медове)
Яйця збити з цукром,додати сметану, амоняк, мак перемелений на кофемолці і муку. Пекти 1 корж.(тісто макове)
Масло збити з згущеним молоком.(крем)
Перекладати:три медові паланиці перемащені кремом,тоді маковий корж,крем і знов три медові паланиці перемащені кремом.
Джерело: Джерело: з власного записника.
Пляцок "Зеник"
|
|
|
|
 |
Інгредієнти:
Тісто:
1,5п.маргарини
6 жовтків
1,5скл.цукру
4 скл.муки
1,5 ст.л. порошку до випічки
3 ст.л. какао
Безе:
6 білків
15 ст.л. цукру
1,5 скл. смажених у духовці волоських горіхів
Крем:
2 скл. молока
1 скл. цукру
1п.пудінгу "Сметанкового"
250 г.масла
З'єднати всі складники для тіста,крім какао,і замісити. Поділити на 5 частин, до трьох додати какао, а дві залишити білими.
Для безе: білки збити досипаючи цукор і в кінці додати горіхи, перемішати. Розкачати біле тісто і спекти два коржі. Розкачати темне тісто, помастити білками з горіхами і пекти поки не затвердне безе.
Крем: в одній склянці холодного молока розчинити пудінг,а в другій 1 склянку цукру і поставити на вогонь, коли молоко з цукром закипить влити молоко з пудингом і помішуючи варити на легкому вогні до загустіння, охолодити. Масло збити, по ложці давати пудинг і збивати.
Джерело: Журнал "Рецепти господині"
|
|
|