Інгредієнти: 750 г борошна, 1,5 ст. молока, 8 жовтків, 100 г дріжджів, 150 г вершкового масла, 150 г цукру, 0,5 л солі, ваніль, 50 г цукатів, 3 мигдальних горіха
Приготування: Дріжджі розвести в теплому молоці з 1 ст. л цукру. Коли опара почне бродити, влити її в ємність з борошном, посолити, додати розтерті з цукром жовтки, ванілін і вимісити тісто. Вкінці вимішування додати розтоплений жир і вимішувати, поки тісто не вбере в себе все масло. Після чого додати родзинки, нарізані цукати і тертий мигдаль, перемішати і поставити в тепле місце. Коли тісто підійде, заповнити змащені жиром форми на одну третину висоти. Обмазати яйцем і випікати в гарячій духовці (190-200 градусів) протягом години.
Спечені паски на наступний день наколоти в декількох місцях дерев'яною паличкою і скропити сиропом. Для приготування сиропу 200 г цукру залити 1,5 ст. води і соком з половини лимона. На вогні розтопити цукор, додати пару крапель ромової есенції і цедру. Ретельно розмішати.
Після того, як паски просочаться сиропом, їх можна змастити помадкою. Для приготування помадки потрібні 200 г цукру, 6 ст. л води, 1 ч. ложка вершкового масла, пів чайної ложки оцту, ромова есенція, сік половини лимона. Цукор залити гарячою водою, додати оцет і варити до загустіння, після чого зняти з вогню і розтерти, додавши вершкове масло. Коли маса почне біліти, влити лимонний сік і додати ромову есенцію.