-Цитатник

Без заголовка - (0)

Арифметика вязания. Арифметика вязания. Авторский метод расчетов и вязания одежды с имитацией ...

Вязаная туника «Gemstone» - (0)

Вязаная туника «Gemstone» Вязаная туника с ажурными панелями по нижнему краю и необычным ...

Липман Мелисса. 6000+ СВИТЕРОВ, ДЖЕМПЕРОВ И ПУЛОВЕРОВ. Универсальный конструктор для вязания любых моделей на все размеры - (1)

Липман Мелисса. 6000+ СВИТЕРОВ, ДЖЕМПЕРОВ И ПУЛОВЕРОВ. Универсальный конструктор для вязания любых м...

Без заголовка - (0)

Присоединение воротника к вырезу горловины.

Жакет с круглой жаккардовой кокеткой, от финских дизайнеров. - (0)

Жакет с круглой жаккардовой кокеткой, от финских дизайнеров. Спицы Жакет с круглой жаккардово...

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в oolga

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Участник сообществ (Всего в списке: 2) вязалочки Книжный_БУМ
Читатель сообществ (Всего в списке: 1) О_Самом_Интересном


Курица по-мексикански

Вторник, 13 Октября 2015 г. 22:49 + в цитатник
Цитата сообщения

Пиле по мексикански
 

 
Преди години в града ни имаше едно много малко и уютно заведение, което предлагаше според мен най-добрата кухня в града. Обожавах тяхното "пиле по мексикански" и с Митко често си поделяхме порцията, тъй като не бе никак малка. Тази гозбичка беше идеална след разходка в края на работния ден, когато навън вече бе достатъчно студено, а коледните светлинки на града се отразяваха в големите стъкла на заведението. Не ни се налагаше да чакаме дълго и пред нас се появяваше голяма порция вкусотия, с пара, издигаща се във въздуха, носеща невероятния аромат на печени пиперки, вкусен доматен сос и горещи месни късове. 
И макар по принцип да свързвам мексиканската кухня с лятото, това ястие винаги ще ме връща точно в тези топли и вкусни спомени, в това отдавна несъществуващо ресторантче.
 
 
И затова, веднага след като усетих приближаващия зимен сезон, този спомен изникна в главата ми, както и желанието да опитам отново това супер вкусно ястие. С тази разлика, че трябваше да си го приготвя сама, което хич не ме плаши.


               

Трябваше да го приготвя по спомен, но според мен се получи почти едно към едно, с една разлика - добавих съвсем малко кашкавал. Защото...ами защо не :)
Рецептата прилича на много български ястия като пиле - паприкаш, лютика и т.н, но тук присъства и царевица. Ако си падате по вкуса на гореизброените ястия и това ще ви хареса, а пък аз исках да се възползвам от малкото останала домашна царевица (естествено от баба :))

 

И така, без повече увъртания, ето и списъкът с необходимите продукти:

1 бр пилешки гърди (пеперуда)
3-4 бр печени чушки
1-2 бр зелени чушки
малка глава бял лук
малка глава червен лук
шепа варена царевица
4-5 скилидки чесън
1/2 консерва домати (от 400г)
кимион
червен (лют и сладък) пипер
черен пипер
олио
сол

Още по желание:
магданоз
кашкавал



Започвам приготвянето на ястието с подготовката на зеленчуците - нарязвам зелените чушки на кубчета, печените на по-едри парченца, белия лук на средни по големина парченца,
 


а червения - на полумесеци:




Месото овкусявам с подправките (на вкус) и прибавям чесъна. Моят чесън е домашен, затова и съм сложила толкова много скилидки. Ако купувате от едрия чесън, ще ви трябват много по-малко. :)


В тиган слагам малко олио да се затопли и изсипваме овкусеното месо:


Докато месото се запържва, прибавяме последователно белия лук и зелените чушки и разбъркваме:



После прибавяме последователно царевицата, червения лук  и печените пиперки. Разбъркваме за още няколко минути.









 
 


 
Накрая прибавям и доматите, като аз ползвах нарязани домати от консерва, но вие можете да ползвате домашни, като количеството ще е около една чаена чаша.
 


 
Сервираме ястието още горещо, поднесено с малко нарязан магданоз и кашкавал :)
 
 
 
С риск да се опарите, си го хапвайте още топличко, защото ароматът, който се разнася, просто не може да чака :)
 

 


Рубрики:  Кулинария

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку