Що ми їмо щодня? Звичайно ж, хліб. А ще більше хочеться такого духмяного хліба, який притрушений кмином.
Коли додаєте його до страв, то обов’язково перед тим потовчіть. Тому що ці насінинки мають багато ефірних олій.
🌿 Кмин лікує серце, шлунок, підшлункову залозу. Профілактично не допускає до панкреатиту та цукрового діабету.
🌿 Кмин треба вживати майже щодня, особливо тим, кому він приємно пахне. Якщо, наприклад, є якісь збої в шлунку, в кишківнику, тоді треба брати одну столову ложку кмину на склянку окропу, залити, настояти дві години, а потім вживати пр чверті склянки чотири рази на день.
🌿 А чи знаєте ви, що кмин лікує нічне нетримання сечі? Впродовж тижня повністю виліковує і в дорослих, і в дітей. Треба взяти столову ложку насіння, можна подрібнити або потовкти в ступці, покласти в склянку, а ще краще в термос, залити склянкою окропу і настояти впродовж 3-4 годин. А потім за один прийом випити. Тиждень такого лікування і цю хворобу як рукою зніме.
🌿Той, у кого безсоння, болить голова чи серце, вживають чай із кмином.
Їжте кмин, не лише у хлібі, а й додавайте його до інших страв. Адже якщо страви вдалі, то й здоров’я буде добре.