Среда, 06 Сентября 2017 г. 00:25
+ в цитатник
Груша з давніх-давен вважалася королевою фруктів. У ній дуже багато поживних і цілющих речовин. Складно навіть перерахувати всі мікроелементи і вітаміни, які є в цих плодах.
Груша добре лікує нирки та усуває надлишки рідини. Та ще й камінці з нирок та сечового міхура «виганяє».
Груша містить арбутин, який дозволяє боротися з грибковими ураженнями. П'ють чаї та відвари груші, а проти мікозів на шкірі роблять ванночки з листя.
Відвар плодів груші (або її листя) допомагає роботі кишечника, усуває гнилісні процеси в організмі, тонізує шлунок.
Груша дуже корисна при ожирінні, остеохондрозі, подагрі, гіпертонії, склерозі судин.
Назбирайте ще й листя груші – взимку їх добре додавати при приготуванні узвару. Такий напій корисний для хворих на діабет та чоловікам із захворюваннями статевої залози.
Особливо цілющі плоди груші-дички, зараз її можна назбирати та насушити.
Їсти грушу краще через півгодини-годину після їжі; крім того, не можна пити воду одразу після вживання груші.
-
Запись понравилась
-
0
Процитировали
-
0
Сохранили
-