-Цитатник

Без заголовка - (0)

Ароматные бомбочки для... туалета:) Рецепты Бомбочки для дезинфекции и ароматизации туалета ...

Без заголовка - (0)

Логопедия" от Ксю11111 Логопедия": Часть 1 - Игры в картинках со звуками С, Ш. 5-7...

Без заголовка - (0)

"ЛиРу": ликбез. Бродилка по дневникам №2 ЛИКБЕЗ - ликвадация безграмотности. Для просмотр...

Без заголовка - (0)

Новое Оформление дневника для Лирушников. Это более полный вариант УРОКОВ с новыми добавлениями...

Без заголовка - (0)

Более 100-та подробнейших мастер-классов по украшению пирогов и разделке теста Огромное спасибо а...

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в shuli_k

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 3) Ссылочки_малятам Мода_и_стиль_с_Сусловым WiseAdvice

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 22.07.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 4792


Без заголовка

Пятница, 16 Августа 2013 г. 18:26 + в цитатник

עוגת דאבל קרם תפוז ~~

 
 
3 שכבות של טורט שמופרדות על ידי קצפת מענגת בטעם תפוז ומעל הכל, בשביל הגימור, קרם תפוז מרוכז על גבול החמצמצות. עוגה נפלאה שמביאה את הפרדס הביתה
לכבוד שבת קודש
~
את הבלילה של הטורט יוצקים לשתי תבניות גדולות ( תבניות ח"פ גדולות כמעט כמו אלו של התנור) ואופים עד להזהבה (בגלל שהשכבה דקה האפיה מאוד מהירה). 
אחרי קירור גוזרים מכל תבנית עיגול בגודל תבנית עגולה שבסופו של דבר תכיל את העוגה (אני עשיתי בתבנית בגודל 24 ס"מ)  ועוד חצי עיגול: בסופו של דבר שלושת השכבות של הטורט יורכבו מ 3 עיגולים: 2 עיגולים שלמים ו- 2 חצאים שיוצמדו יחד לדי עיגול נוסף אותו אני אוהבת לשים בשיכבה השניה.
ולא נורא אם העיגול הפנימי לא מושלם כי חסר קצת, שמלימים אותו עם רצועות בצק משתי התבניות, אף אחד לא יגלה, באחריות!
 
 
 
מצרכים לטורט (פעמיים מתכון לרולדה) - מתוך "עוגות לכל עת", נירה שויאר
8 חלבונים
1+1/3  כוס סוכר
8 חלמונים
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
כף קליפת תפוז מגורדת
קורט מלח
1+1/3 כוס קמח
בנוסף כ- חצי כוס מיץ תפוזים שישמשו להרטיב את הטורט בזמן ההרכבה
 
מצרכים לקצפת תפוזית
לפי הנחיותיה של פלפלית מהמטבח של איה (כדאי ללחוץ יש שם תמונה משגעת)
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) אפשר פרווה
שקית אבקת פודינג וניל (80 גרם)
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ"ל)
כף גרד תפוזים
 
 
מצרכים לציפוי תפוזי
 (על פי מתכון של דנית סלומון מהספר עוגות בקלי קלות - אצלי עם מספר שינויים)
1 כוס מיץ תפוזים טרי
חצי כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
רבע כוס מים
50 גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות
 
הכנת הטורט
מחממים תנור לחום בינוני
מקציפים את החלבונים בקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבל קצף גמיש.
מערבבים את החלמונים, השמן, התמצית, קליפת התפוז והמלח יחד ומוסיפים לקערה בתנועות עטיפה.
מוסיפים את הקמח לתערובת ב- 2 - 3 פעמים בתנועות עטיפה, יוצקים ל- 2 תבניות מרופדות נייר אפיה, מיישרים, ואופים כ- 10 דקות או עד שהבצק זהוב. (אני אופה תבנית אחת ולאחר מכן עוד אחת)
 
הכנת הקצפת התפוזית
מקציפים יחד את כל המצרכים עד למרקם של קרם סמיך
 
הכנת הציפוי
בסיר קטן מבשלים את מיץ התפוזים עם הסוכר עד שהסוכר נמס, טועמים ומוסיפים עוד סוכר אם מרגישים שזה חמוץ מדי (זה תלוי בתפוזים ובטעם שרוצים לקבל), מנמיכים את האש.
בקערה קטנה מדללים את הקורנפלור עם המים עד למרקם הומוגני ויוצקים לסיר תוך עירבוב עד שהתערובת מסמיכה (זה קורה ממש מהר), מכבים, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה מלאה.
 
הרכבת העוגה
מסדרים שיכבת טורט בתוך תבנית מתפרקת עגולה,  מברישים את הטורט במעט מיץ תפוזים ומחליקים עליו 1/3 מכמות הקצפת.
מסדרים מעל הקצפת את 2 חצאי הטורט, מברישים במעט מיץ תפוזים ומחליקים עליו עוד 1/3 מהקצפת.
מסדרים מעל את הטורט האחרון, מברישים גם אותו במעט מיץ תפוזים, מחליקים מעליו את יתרת הקצפת, יוצקים מעל הכל את קרם הציפוי ומיישרים. מקררים כ- 4 שעות לפני הפריסה.
~
אפשר לקשט בפרוסות תפוז דקות
~
פרדס בבית, אני אומרת לכם.
 
 
 
חנה חברתי היקרה שלחה לי תמונות ממעשי ידיה: דלורית בתימין ושמן זית ועגבניות ממולאות עלי גפן ונעע (את העגבניות היא מכינה מאורז מלא, אני חייבת לנסות גם כן)
 
 



 
ואחרון חביב, הצדיק הקטן שלנו חזר אתמול מהגן עם חנוכיה מתוקה תרתי משמע
תודה לאיילת הגננת
 
Рубрики:  ugot

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку