Четверг, 18 Июля 2013 г. 00:42
+ в цитатник
מרקיז - ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייה
Halva-Caramel Nut Bars
ממתק נהדר של תערובת פיצוחים
בטופי מתוק
חטיף מתוק וקל להכנה, ללא אפייה
ראיתי את הממתק הזה שפורסם בתפוז על ידי צוות מנטקה ו"סימנתי" לי אותו. אהבתי את העובדה שהוא ללא אפייה, וזה תמיד פיתרון נהדר כאשר אני צריכה קינוח פרווה טעים בעוד התנור שלי חלבי באותו הזמן.
וזה התאים לי יופי להכנת הקינוח לארוחת החג (שבועות).
תבנית אינגליש קייק
חומרים לשכבה הראשונה:
100 גרם חמאה/מחמאה
4 כפות דבש
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
50 גרם חלבה מגוררת
250 גרם תערובות אגוזים קלויים (מלך , פקאן, פיסטוקים, קשיו, בוטנים, שקדים וכו)
בסיר, על אש נמוכה, מחממים את החמאה/מחמאה + סוכר + דבש, תוך בחישה מתמדת בכף עץ.
כשהמסה חלקה ואחידה מוסיפים את החלבה והקקאו , מערבבים, מסירים מהאש ומוסיפים את תערובת הפיצוחים הקלויים - מערבבים כך שכל הפיצוחים יצופו בתערובת המתוקה.
מ
עבירים את התערובת לתבנית ומשטחים. מקררים מס' דקות (עד להכנת השכבה השנייה). אני הכנסתי למקרר בזמן שהכנתי את השיכבה השניה.
חומרים לשכבה השניה
30 גרם חמאה/מחמאה
150 גרם ממרח חלבה
ממיסים את שני החומרים במיקרוגל בקערה מתאימה, בפולסים קצרים של 20 שניות כל פעם (ועירבוב!), עד להמסה מלאה. (אפשר כמובן גם בבאן מארי על האש)
יוצקים על השכבה הראשונה, מיישרים ומכניסים למקפיא.
לאחר שעתיים מוציאים מהתבנית ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים לאצבעות או קוביות בסכין חדה.
שומרים בקירור/ הקפאה. ניתן לשמור מנויילן כחודש במקפיא
S אני הנחתי נייר אפייה על התבנית (ושימנתי אותו מעט) וכך היה לי קל להוציא את המרקיז (בעזרת נייר
האפייה) מהתבנית.
|
זאת חתיכה שהכנתי בזמן אחר ועם תערובת שונה של פיצוחים |
-
Запись понравилась
-
0
Процитировали
-
0
Сохранили
-