-Цитатник

Без заголовка - (0)

Ароматные бомбочки для... туалета:) Рецепты Бомбочки для дезинфекции и ароматизации туалета ...

Без заголовка - (0)

Логопедия" от Ксю11111 Логопедия": Часть 1 - Игры в картинках со звуками С, Ш. 5-7...

Без заголовка - (0)

"ЛиРу": ликбез. Бродилка по дневникам №2 ЛИКБЕЗ - ликвадация безграмотности. Для просмотр...

Без заголовка - (0)

Новое Оформление дневника для Лирушников. Это более полный вариант УРОКОВ с новыми добавлениями...

Без заголовка - (0)

Более 100-та подробнейших мастер-классов по украшению пирогов и разделке теста Огромное спасибо а...

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в shuli_k

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 3) Ссылочки_малятам Мода_и_стиль_с_Сусловым WiseAdvice

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 22.07.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 4792


Без заголовка

Четверг, 18 Июля 2013 г. 00:38 + в цитатник

חטיף נאניימו Nanaimo (ללא אפייה)

 

Nanaimo Bars


 

חטיף נהדר ועשיר
קל להכנה וללא אפייה

 
 
 
אחד החטיפים המוכרים והאהובים ביותר. הכנתי אותו בגרסה משלי
שהיא שונה מעט - ללא ביצים
 

תמונת החטיף עם קישור ישיר לרשומה עלו גם לאתר
חטיף נאניימו - Nanaimo Bars  שמוצאו מקנדה הוא אחד החטיפים המוכרים והאהובים ביותר שם ובארה"ב.
חטיף בהחלט מושחת (בעצם כל החטיפים בסגנון הזה הם כאלה), אבל טעים מאדדדדדדדדדד והוא גם מאד קל להכנה.
החטיף הוא ללא אפייה ואת המתכון "הרגיל" שלו אפשר למצוא בכל מקום בגוגל. רק שבמתכון יש ביצה בתערובת התחתית וביצים לא מבושלות הם טאבו אצלנו בבית מאז שהייתי ילדה קטנה. אמנם סיכויים טובים שהביצה כן מגיעה לטמפרטורה מספיק גבוהה והחיידקים מתים, רק שלא היה לי זמן ו/או חשק להתעסק עם מד חום. את הבדיקה הזאת עם המד חום אני מתכוונת לעשות בהמשך (כשרק אגיע לזה) כי זה יפתור לי בעיה של מתכונים נוספים.
בנתיים החלטתי פשוט לשנות קצת את המתכון. במקום ביצה הוספתי עוד חמאה, מה שגרם לשינוי כמויות גם של שאר המרכיבים.
אז כן - יש פה כמויות לא מבוטלות של חמאה, והחטיף הזה הוא פצצת קלוריות אבל צריך לזכור גם שאוכלים מנות קטנות.
 
 
תבנית מרובעת  23X23 ס"מ  (9X9 אינץ) או משהו דומה 
אפשר גם תבנית יותר קטנה כמו 20X20 ס"מ ולהוסיף תבנית קטנטנה נוספת
 
לשיכבת הבסיס
150 גר חמאה
5 כפות קקאו
50 גר סוכר
300 גר ביסקוויטים או עוגיות חמאה/וניל מרוסקות דק ( 2 כוסות פירורים)
90 גר פקאנים ו/או אגוזי קשיו
 
מפזרים את האגוזים על נייר אפייה בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות כ 13 דקות. מצננים  וקוצצים קטן – אפשר במעבד מזון בפולסים (לאחר שמרסקים את העוגיות/ביסקוויטים). מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים גם את פירורי העוגיות/ביסקוויטים.
משמנים את התבנית במעט חמאה, מניחים נייר אפייה כך שיבלוט מכל הצדדים.
 
 
ממיסים את החמאה עם הקקאו והסוכר מעל באן מרי ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי והבלילה אחידה. 
שופכים מעל הפירורים ומערבבים עד שהכל נרטב. מעבירים את העיסה לתבנית ומהדקים לתבנית בעזרת גב של כף. מכניסים למקרר להתייצבות בשעה שמכינים את השיכבה האמצעית.
 
 
 שיכבה אמצעית.
170 גר חמאה רכה
60 מ"ל (¼ כוס) שמנת מתוקה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
370 גר אבקת סוכר
 
מקרימים במיקסר את החמאה עם השמנת המתוקה והפודינג. מוסיפים בהדרגה (ובמהירות נמוכה) את אבקת הסוכר. כאשר הכל נטמע מגבירים למהירות בינונית ומקרימים עד שהתערובת תפוחה ובהירה. כ 4-5 דקות
מורחים מעל שיכבת הבסיס ומחזירים למקרר להתייצבות (לפחות לשעה)
 
 
שיכבה עליונה
160 גר שוקולד מריר
1 כף שמן
80 גר שוקולד לבן – לא חובה
 
ממיסים את השוקולד המריר והשמן בבאן מארי או בפולסים במיקרו. מערבבים למסה חלקה. מחכים 2-3 דקות ואז שופכים מעל השיכבה האמצעית. מטלטלים מעט את התבנית כדי שהכל יכוסה בשוקולד.
בשעה שמצננים מעט את השוקולד המריר המומס, אפשר להמיס שוקולד לבן (בזהירות במיקרו ולזלף אותו מעל שיכבת השוקולד המריר, או פשוט להניח חתיכות קטנות מומסות - שכך אני מעדיפה כי אז מרגישים אותו באכילה (ואני אוהבת שוקולד לבן)
אפשר גם סתם לגרד, ואפשר לוותר בכלל.
מצננים היטב במקרר.
 
¯ הייתי במצב רוח קצת "פרוע" ולכן גם "קישקשתי את השיכבה העליונה עם קיסם. ביום אחר הייתי משאירה את השיכבה חלקה לגמרי.
 
 
מוציאים מהתבנית בעזרת נייר האפייה, מקלפים אותו וחותכים עם סכין חדה לריבועים קטנים. כדאי ליישר את כל הדפנות.
אני יישרתי וגם אכלתי אותן(!) - יאוווווווווווו כמה אכלתי
שומרים במקרר או במקפיא. אני אישית אוהבת במקפיא
 
 
 
 
 
Рубрики:  ugot

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку