-Цитатник

Без заголовка - (0)

Ароматные бомбочки для... туалета:) Рецепты Бомбочки для дезинфекции и ароматизации туалета ...

Без заголовка - (0)

Логопедия" от Ксю11111 Логопедия": Часть 1 - Игры в картинках со звуками С, Ш. 5-7...

Без заголовка - (0)

"ЛиРу": ликбез. Бродилка по дневникам №2 ЛИКБЕЗ - ликвадация безграмотности. Для просмотр...

Без заголовка - (0)

Новое Оформление дневника для Лирушников. Это более полный вариант УРОКОВ с новыми добавлениями...

Без заголовка - (0)

Более 100-та подробнейших мастер-классов по украшению пирогов и разделке теста Огромное спасибо а...

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в shuli_k

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 3) Ссылочки_малятам Мода_и_стиль_с_Сусловым WiseAdvice

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 22.07.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 4792


Без заголовка

Четверг, 18 Июля 2013 г. 00:36 + в цитатник

שיא השחיתות: מוס מוקה עם אגוזים מקורמלים

קבלו קינוח קיצי סופר-מפנק, שיגרום לכם להרגיש על גג העולם: שכבות שכבות של מוס, אגוזים בקרמל וקרם קפה, והכל בכוסות יין אישיות

| קסמים מתוקים | פורסם 19/07/11 11:09:26

לפני שנחמסה בידי הבונבוניירה שימשה המילה "פרלין" ככינוי לאגוזים מקורמלים - ובמשמעות הזו אנחנו משתמשים בה כאן. מדובר במנה אחרונה שכולה מתיקות וקסם, ובה 5 קומות: מוס מוקה, פצפוצי אגוזים בקרמל, קרם ליקר קפה, ואז עוד קומה של אגוזים ועוד אחת של מוס. אם עדיין לא הבנתם, מדובר בקינוח שווה בטירוף.

מוס מוקה עם אגוזים
רואים את האגוזים הטחונים? לזה קוראים פרלין
צילום׃  דליה מאיר

קינוח מוס מוקה עם פרלין וקרם קפה

המצרכים (4 מנות, בכוסות יין לא גדולות):

למוס:
2 קופסאות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
215 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
3 כפיות אבקת נס קפה טובה
כפית ליקר שוקולד/קפה/תפוזים

לפרלין (אגוזים מקורמלים):
115 אגוזי לוז שלמים, קלויים ומומלחים (כאלה שמנשנשים מול הטלוויזיה)
2/3 כוס סוכר
מים

- פרסומת -

לקרם הקפה:
1 כוס שמנת מתוקה
2 פות ליקר קפה טוב
2 כפות סוכר
שוקולד מגורר לקישוט

אופן ההכנה:

1. מכינים קרם מוקה: מניחים בקערה שוקולד קצוץ ונס קפה. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה כמעט לרתיחה. שופכים את השמנת על השוקולד ומערבבים עד להמסה. מניחים טיפה להתקרר, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות, או עד למחרת.

2. בינתיים מכינים פרלין: מניחים על משטח העבודה נייר אפייה משומן היטב ומפזרים עליו את אגוזי הלוז בצורה די צפופה.

3. ניגשים להכנת הקרמל: שמים את הסוכר במחבת מעט עמוקה ושופכים עליו מים עד שהוא ספוג לגמרי. מניחים את המחבת מעל אש בינונית ומחכים עד שהמים מתאדים והסוכר הופך לקרמל זהוב (יש עוד שיטות להכין קרמל, אבל זו הפשוטה ביותר). מורידים מהאש ושופכים מיד על אגוזי הלוז, כך שהקרמל יכסה כמה שיותר מהם. משאירים לצינון לפחות חצי שעה.

מוס מוקה עם אגוזים - המוס
קרם מוקה. כשנקציף אותו הוא יהפוך למוס
צילום׃  דליה מאיר

4. אחרי שהתקרר שוברים את פלטת הפרלין ומכניסים למעבד מזון לטחינה של כמה דקות, עד שמתקבלת אבקה במרקם של פירורי לחם עדינים. מניחים בצד (ניתן לשמור את הפרלין בקופסה אטומה כמה ימים).

5. ביום ההגשה מוציאים את קרם המוקה מהמקרר ומקציפים במהירות בינונית 1-2 דקות. היזהרו מהקצפת יתר, שלא יהפוך לחמאה.

6. מכינים קרם ליקר קפה: מקציפים יחד את השמנת המתוקה עם ליקר הקפה והסוכר עד לקרם רך (פסגה רכה).

מוס מוקה עם אגוזים - האגוזים הטחונים
ככה נראה הפרלין המקורי. וזה טעים שאתם לא מאמינים
צילום׃  דליה מאיר

7. מרכיבים את המנה: מניחים בכוסות יפות שכבה של מוס מוקה, מעליה שכבה של פרלין ומעליה שכבה של קרם ליקר קפה. מוסיפים עוד שכבה של פרלין ועוד שכבה של מוס, מקשטים בפתיתי שוקולד (אם רוצים), מגישים ומרגישים על גג העולם.

Рубрики:  десерты
ugot

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку