-Цитатник

Без заголовка - (0)

Ароматные бомбочки для... туалета:) Рецепты Бомбочки для дезинфекции и ароматизации туалета ...

Без заголовка - (0)

Логопедия" от Ксю11111 Логопедия": Часть 1 - Игры в картинках со звуками С, Ш. 5-7...

Без заголовка - (0)

"ЛиРу": ликбез. Бродилка по дневникам №2 ЛИКБЕЗ - ликвадация безграмотности. Для просмотр...

Без заголовка - (0)

Новое Оформление дневника для Лирушников. Это более полный вариант УРОКОВ с новыми добавлениями...

Без заголовка - (0)

Более 100-та подробнейших мастер-классов по украшению пирогов и разделке теста Огромное спасибо а...

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в shuli_k

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 3) Ссылочки_малятам Мода_и_стиль_с_Сусловым WiseAdvice

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 22.07.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 4792


Без заголовка

Четверг, 02 Мая 2013 г. 21:39 + в цитатник
ראובן קסטרו
אצבעות בייגלה, חמאת בוטנים ושוקולד

אחותי, שהיא אחת הטבחיות המדהימות והיעילות שברא הטבע, שכללה את המתכון הזה לכדי אמנות גאונית בפשטותה. הקורנפלקס שהיא בדרך כלל שמה בבסיס הומר בבייגלה מלוח (לא עם שומשום) ופירורים של פתי בר. באמצע נחה לה שכבה דקה ועשירה של קרם חמאת בוטנים ומעל הכל מסוכך שוקולד מריר.

האצבעות נשמרות מעולה במקפיא וטעימות גם כשהן קרות קרות. שווה להכין כמות גדולה ולשלוף אותן בעת הצורך.

חומרים לשכבת הבסיס:

1/2 כוס חמאה
2 כפות סוכר
1 ביצה
1 כוס פתי בר
1 כוס בייגלה עם מלח לשכבת חמאת הבוטנים
100 גרם חמאה נמסה
1/3 כוס אבקת סוכר
1 כוס חמאת בוטנים חלקה וללא תוספות מוזרות
1/2 כפית מלח
תמצית וניל

לשכבת השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה
מעט מלח ים

הכנה:

1. להכנת שכבת הבסיס: טוחנים במעבד מזון את הבייגלה והפתי בר לפירורים. ממיסים את החמאה עם הסוכר בסיר על אש קטנה. טורפים את הביצה בקערה עם הווניל. יוצקים מעט מהחמאה הנמסה לתוך הביצה ומערבבים. יוצקים עוד קצת חמאה ומערבבים (משווים טמפרטורות בין החמאה לביצה כדי שהביצה לא תתבשל).

יוצקים את תערובת הביצה לתוך החמאה שבסיר ומערבבים היטב על אש קטנה עד שהתערובת מתעבה (כמה שניות). מסירים מהאש ומערבבים פנימה את פירורי העוגיות והבייגלה. משטחים על תבנית בגודל 20X20 ס"מ או בעלת שטח דומה.

2. להכנת שכבת חמאת הבוטנים: מערבים בקערה

את החמאה הנמסה וחמאת הבוטנים. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. יוצקים על שכבת הבסיס ומקררים במקרר כעשר דקות.

3. להכנת הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר והחמאה. מערבבים לתערובת חלקה. יוצקים על שכבת חמאת הבוטנים. נותנים לשוקולד להתגבש מעט ובוזקים מעליו קצת מלח גס. עוטפים את הכלי בניילון נצמד (או מכסה) ומקפיאים שעתיים.

4. לחיתוך: קל לשלוף את כל העוגה הזאת החוצה מהתבנית. משחררים אותה בעזרת מרית, הופכים על צלחת ומיד מעבירים לקרש חיתוך עם נייר אפייה. חותכים לאצבעות ומחזירים לכלי סגור במקפיא עד לשימוש.

 

ראובן קסטרו
טופי בניחוח דבש. ראובן קסטרו
טופי בניחוח דבש

הטופי קל להכנה אבל דורש מד טמפרטורה. תוספת המלח הקטנה שכאן הופכת את הממתק הזה ליצירת פאר. את הטופי מקררים במקרר, ואז חותכים ועוטפים בנייר אפייה. בקיץ הישראלי מומלץ לשמור על הטופי המוכן בקירור.

חומרים:

70 גרם חמאה חמאה לשימון התבנית
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש
1.5 כפיות מלח ים

הכנה:

1. משמנים היטב תבנית בגודל של 20X30 ס"מ (או בעלת שטח דומה).
2. שמים בסיר עמוק את החמאה, השמנת המתוקה, הסוכר, הדבש והמלח ומבשלים על אש קטנה עד שכל התערובת מבעבעת ומד הטמפרטורה מראה 125 מעלות.
3. מסירים מהאש ויוצקים את הקרמל לתבנית המשומנת. מקררים מעט בטמפרטורת החדר ואז עוטפים בניילון ומקררים במקרר עד שהטופי מתגבש. בסכין נקייה וחדה חותכים מהטופי הקר קוביות או מלבנים ועוטפים בפיסות של נייר אפייה.
4. שומרים במקום קריר.

 
Рубрики:  ugot

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку