-Цитатник

Без заголовка - (0)

Ароматные бомбочки для... туалета:) Рецепты Бомбочки для дезинфекции и ароматизации туалета ...

Без заголовка - (0)

Логопедия" от Ксю11111 Логопедия": Часть 1 - Игры в картинках со звуками С, Ш. 5-7...

Без заголовка - (0)

"ЛиРу": ликбез. Бродилка по дневникам №2 ЛИКБЕЗ - ликвадация безграмотности. Для просмотр...

Без заголовка - (0)

Новое Оформление дневника для Лирушников. Это более полный вариант УРОКОВ с новыми добавлениями...

Без заголовка - (0)

Более 100-та подробнейших мастер-классов по украшению пирогов и разделке теста Огромное спасибо а...

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в shuli_k

 -Подписка по e-mail

 

 -Сообщества

Читатель сообществ (Всего в списке: 3) Ссылочки_малятам Мода_и_стиль_с_Сусловым WiseAdvice

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 22.07.2011
Записей:
Комментариев:
Написано: 4792


Без заголовка

Среда, 01 Мая 2013 г. 00:59 + в цитатник

וגת לימון בחושה / בלוג האוכל הרומני

The Green Foot
עבור תבנית אינגליש קייק גדולה אחת או 2 חד-פעמיות

רכיבים

פוסטים תחת הקטגוריה ‘עוגות’

הצהוב הזה עושה לך טוב

20 אפריל, 2012

בבלוג הזה, שרובו המכריע מתוק ועתיר קלוריות, רוב המתכונים ככולם אינם, מה שנקרא, דיאטטיים. לאורך השנים פנו אלי אנשים מספר פעמים וביקשו שאפרסם מדי פעם מתכונים למאפים וקינוחים קצת יותר בכיוון הלייט. אז לייט ואני לא חברים הכי טובים (אם נתעלם רגע מדיאט קולה, חברת נפשי) ואת המתכון הזה מצאתי לגמרי במקרה בבלוג אוכל רומני בזמן שהייתי בהריון עם איתי. בעיני הרומנים זו לא נחשבת עוגה דיאטטית או משהו כזה, הרבה מהעוגות הבחושות של ילדותי היו מהסוג הזה – כאלה שבהן הביצים מחזיקות את מרבית העוגה (קצף חלבונים, התורם למרקם אוורירי), ויחסית מעט שומן מעבר לכך.

:
4 ביצים, מופרדות
190 גרם (כוס פחות כף) סוכר
200 גרם (כוס וחצי פחות 2 כפות) קמח
2 לימונים – מיץ וגרידה
3 כפות שמן
3 כפות חלב / מים / מיץ תפוזים / יוגורט
10 גרם (1 שקית) אבקת אפיה
קורט מלח

לציפוי:
מיץ מלימון אחד
2-3 כפות אבקת סוכר – בתור התחלה (יש צורך בעוד להמשך)

הכנה:
1. מחממים תנור ל – 180 מעלות. טורפים היטב את החלמונים והסוכר יחד עד להתבהרות התערובת (2-3 דקות).
2. מוסיפים את הגרידה משני הלימונים, השמן, המלח, אבקת האפייה ומיץ הלימון. טורפים לתערובת אחידה.
3.  מוסיפים את הקמח ואת 3 כפות החלב (או התחליף שבחרתם לו מהרשימה) וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
4. מקציפים את החלבונים לקצף רך (אך לבן בצבעו. כ-4 דקות בקיטשן אייד שלי). מוסיפים אותם לבלילת העוגה ומערבבים אותם  פנימה בתנועות קיפול עדינות.
5. מעבירים את העוגה לתבנית אינגליש ששומנה וקומחה, או לחילופין מרופדת בנייר אפיה. אופים כ-40 דקות (אבל מתחילים לבדוק את מבחן הקיסם כבר אחרי 30, כדי ללכת על בטוח). העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
6. אם בוחרים להכין את הציפוי – לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, מערבבים בקערה קטנה את מיץ הלימון ואת אבקת הסוכר. לאט לאט מוסיפים עוד אבקת סוכר פנימה – כף אחת בכל פעם – עד לקבלת מרקם סמיך אך עדיין כזה שניתן למרוח בקלות. אם סמיך מדי כמובן אפשר תמיד לתקן עם עוד קצת מיץ לימון. את הציפוי המוכן יוצקים על העוגה ומחכים כשעתיים להתגבשות.

Рубрики:  ugot

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку