Еловый сироп. Норвегия |
Фото: Tone Rieber-Mohn/NRK, рецепт Лизы Финкенхаген, Норвегия
Конечный результат должен быть таким.
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK
Сироп из молодых побегов ели.
Не рекомендуется астматикам и больным коклюшем.
Som med all annen mat handler det om å spise granskudd i fornuftige doser. Eteriske oljer av gran skal dessuten bare inntas i små mengder, og bør ifølge Rolv Hjelmstad ikke brukes av folk med astma eller kikhoste.
Legg granskuddene i en kasserolle og dekk med vann. - Побеги положить в кастрюлю и залить водой.
Ikke bruk mer vann en nødvendig. - Очень много воды не наливать.
Kok opp og la granskuddene koke under lokk ved middels varme i en snau halvtime. - Довести до кипения, накрыть крышкой и варить на среднем огне полчаса.
Som utgangspunkt kan du bruke 3 deler væske og 2 deler sukker. - Для сиропа ориентир - примерно 3 части воды и 2 части сахара. For eksempel: Har du 15 dl væske bruker du 10 dl sukker.- Например: 1,5 л воды и 1 кг сахара.
Ha alt tilbake i kasserollen og la det koke opp over middels varme. Kok videre til væsken har tyknet og fått sirupskonsistens. - После добавления сахара варить на среднем огне пока жидкость не загустеет, нужна консистенция сиропа.
Dette tar litt tid, men glem ikke at sirupen vil tykne ytterligere når den blir avkjølt. - Это займет немного времени, но не забывайте, что сироп при остывании еще загустеет.
Bruk en liten øse og fjern hvit skum som danner seg langsmed kanten underveis i kokingen. - Не забывате снимать пену.
Sirupen skifter farge til rosa og etter hvert blir den mørkere rød, helt av seg selv! - Сироп станет сначала розовым, потом красным.
Hell den ferdige sirupen over på rene flasker eller glass. - Вылить готовый сироп в чистые бутылки или банки.
Подают с мороженым, блинами и т. д.
UPD
Plukk myke og lysegrønne granskudd. Skyll dem lett og hakk dem opp i mindre biter. - Выберите мягкие и бледно-зеленые побеги ели. Промойте их слегка и нарезать их на мелкие кусочки.
Kok opp vannet først, og la granskuddbitene trekke i det varme vannet i 15-20 minutter sammen med litt honning. - Вскипятить воду и положить побеги вместе с медом на 15-20 минут. Убавить огонь, кипеть не должно.
Det blir litt mindre smak av kvae (harpiks) hvis vannet er kokt opp først. - Кипящая вода убирает сильный привкус хвои.
Mengde, cirkamål: 1 liter vann, 2-3 dl granskudd og 1 halv spiseskje honning (eventuelt sukker).- 1 литр воды, 200-300 г побегов и 1/2 ст.л. меда (можно заменить сахаром).
Plukk fine, lysegrønne, myke granskudd. Skyll dem og ha dem i en kjele med vann som dekker skuddene. - Выберите мелкие, ярко-зеленые, мягкие побеги ели. Промойте их и положить их в кастрюлю с водой. Вода должна быть выше побегов.
Kok i 25 minutter før væsken siles gjennom en fin sil. - Варить 25 минут, жидкость процедить.
Kast skuddene og kok ned den avsilte væsken sakte, med én kilo sukker per liter væske.- 1 кг сахара, 1 литр воды.
Fargen på sirupen kommer sakte, men sikkert under nedkokingen.- Цвет сиропа появится не сразу. Варить на маленьком огне.
Ikke kok sirupen til en tykk karamell, da mister den mye av den friske smaken sin. - Не надо варить до густоты. Потеряется вкус.
Sirupen vil bli stivere når den avkjøles. - Остывший сироп загустеет.
Holdbar i flere år. - Хранится много лет.
Дополнительная информация здесь:
http://www.abcnyheter.no/livet/2013/06/02/174453/spis-granskuddene-skogens-lysegronne-godsak
Норвежский хлеб с еловым сиропом + хлеб для сборной Норвегии по биатлону тут:
http://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post385862917/
Соус Песто с еловыми побегами. Норвегия, здесь:
http://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post419426159/
Карамель из можжевельника. Норвегия, тут:
http://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post248059234/
Можжевельник. Домашние специи для оленины. Норвегия, здесь:
http://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post400999675/
Рубрики: | Норвежский язык Норвегия Кулинария |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |