О борще по-норвежски

Пятница, 24 Июня 2011 г. 23:09 + в цитатник

...

Russisk borscht

Russisk borscht (DR)

Det er rødbeter som gir suppen den flotte, røde fargen.

Borscht er en tradisjonell, russisk rett. Det sies at den er bedre andre dagen den varmes opp, og enda bedre tredje dag – ikke ulikt den norske fårikålen?

  • 6 porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg okseskank eller tilsvarende kjøtt, gjerne også margbein
  • 2 løk (i skiver)
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 gulrøtter (i skiver)
  • 2 bokser flådde tomater
  • 0,5 sellerirot
  • 3-4 laubærblad
  • 3 rødbeter (skrellet og skåret i terninger)
  • 1 lite kålhode (i strimler)
  • 1 ss brun kummen
  • vann
  • saften av en halv sitron
  • litt eddik
  • 2 store poteter (skrellet og skåret i terninger)
  • oksebuljong (dersom det ikke er nok smak i kraften)
  • salt, pepper og sukker

Slik gjør du

Brun kjøttet i ei gryte. Det skal ha god farge. Ha det i en stor kjele sammen med margbein, løk, selleri, gulrøtter, laubærblad, salt og pepperkorn. Dekk med vann og kok i en halvtime . Det kommer til å danne seg skum og urenheter på overflaten. Dette må du fjerne med en hullsleiv.

Ha i rødbeter, tomater, kummen og kål og kok videre i en times tid. Nå bør kjøttet løsne fra beina. Ta det opp, og la suppen syde forsiktig videre. Ta kjøttet fra beina og skjær det opp i terninger.

Smak til med sitronsaft, eddik, sukker, salt og pepper. Resultatet skal bli en kraftig suppe med god kjøttkraft og grønnsaksfyll.

Ha i kjøttet og en finrevet rødbete. Kok opp – og suppen får en lekker rødfarge.

Serveres med creme fraiche og purre på toppen

Описание рецепта и фото с nrk.

Рубрики:  Норвежский язык
Норвегия
Кулинария
Метки:  

Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку