О борще по-норвежски |
...
Det er rødbeter som gir suppen den flotte, røde fargen.
Borscht er en tradisjonell, russisk rett. Det sies at den er bedre andre dagen den varmes opp, og enda bedre tredje dag – ikke ulikt den norske fårikålen?
Brun kjøttet i ei gryte. Det skal ha god farge. Ha det i en stor kjele sammen med margbein, løk, selleri, gulrøtter, laubærblad, salt og pepperkorn. Dekk med vann og kok i en halvtime . Det kommer til å danne seg skum og urenheter på overflaten. Dette må du fjerne med en hullsleiv.
Ha i rødbeter, tomater, kummen og kål og kok videre i en times tid. Nå bør kjøttet løsne fra beina. Ta det opp, og la suppen syde forsiktig videre. Ta kjøttet fra beina og skjær det opp i terninger.
Smak til med sitronsaft, eddik, sukker, salt og pepper. Resultatet skal bli en kraftig suppe med god kjøttkraft og grønnsaksfyll.
Ha i kjøttet og en finrevet rødbete. Kok opp – og suppen får en lekker rødfarge.
Serveres med creme fraiche og purre på toppen
Описание рецепта и фото с nrk.
Рубрики: | Норвежский язык Норвегия Кулинария |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |