Чаламада |
Це традиційний консервований салат закарпатців. Дослівно взятий із культової кулінарної книги Михайла Мицька "Закарпатська кухня"
UPD. Увага! Зважаючи на коментарі, "Колиба" поставила його в чергу на дослідження і тестування.
5 кг огірків,
2 кг солодкого перцю,
2 кг зелених помідорів (хто не любить, можна вилишити),
1 кг моркви,
1 велика головка капусти
1,5 кг цибулі,
200 г оцту 9%-ного,
500 г цукру,
2 жмені солі,
перець чорний горошком,
лавровий лист,
гвоздика, коріандр, кмин — за смаком.
1. Всі овочі добряче помиємо трохи вистиглим окропом.
2. Моркву почистимо і натремо на тертці, свіжі тверді огірки та зелені помідори шинкуємо тонкими кружальцями.
3. Свіжий солодкий перець без насіння та обчищену ріпчасту цибулю нарізаємо півкружечками.
4. Шинкуємо капусту натонко.
5. Нарізані овочі з'єднуємо, солимо, добре перемішуємо і залишаємо на 12 годин, накривши кухонним полотенцем.
6. Після чого злегка витискуємо з них сік. Суміш ще раз добре перемішуємо, заправляємо оцтом, цукром, чорним меленим перцем, додаємо трохи лаврового листу та гвоздики й інших пряностей за смаком, ще раз добре перемішуємо і куштуємо.
7. Якщо смак нас влаштовує, приготовленою чаламадою туго наповнюємо чисті сухі простерилізовані скляні банки і закатуємо металевими кришками. Зберігаємо в прохолодному місці.
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |