Cikolatali-Visneli Yas Pasta |
Malzemelerimiz:
Pandispanyası İçin :
Kreması İçin:
İçine :
Pandispanyayı ıslatmak için:Şekerli su ya da vişne suyu.
Yanlarına ve üstüne :
Bitter çikolata ve 1 bir dilim kakaolu kek
Yapılışı:Yumurta aklarını cam ( özellikle cam ) bir kasede kıvamı koyulaşana dek çırpalım. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpalım.İyice çırpılmış yumurta sarılarını ve beyazlarını karıştırıp yoğurt ve sıvıyağıda ekleyip biraz daha çırptıktan sonra elenmiş un , kakao kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tahta kaşıkla biraz daha çırpıp yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba dökelim.180 derece fırında pişirelim.Pandispanyamız piştikten sonra soğumaya bırakalım.Tamamen soğuduktan sonra kremamızı hazırlamaya başlayalım.
Krem şantilerimizi 1,5 su bardağı soğuk sütle çırpalım, kıvam alınca pudra şekeri krema ve krema sertleştiriciyi ekleyip tekrar çırpalım. Hazır olan kremamızı 5 dakika dolapta bekletelim .
Bu arada pandispanyamızı 4 e bölelim.
En üstteki katı en alta gelecek şekilde servis tabağına alınan pandispanyamızın üzerini vişne suyu ile hafifce ıslatalım.Ya da şekerli su ile.Sonra kremamızın bir kısmını sürelim.Üzerine vişne muz ve çikolataları serpiştirelim.Sonra aynı şekilde 2. katı ve 3. katı devam ettirelim.En üst katıda aynı şekilde sadece meyve yerleştirmeyelim.Sonra kremamızı pastanın her birbir tarafına kaplayalım. Kremadan üst süslememiz için 3-4 kaşık ayıralım.
Çikolatalarımızı rendeleyelim pastanın her bir tarafına kaplayalım.Kekimizide incecik parçalayıp onu da pastanın her bir tarafına serpelim.Kalan kremamızla da istediğimiz şekli verelim
Рубрики: | Готовим/Выпечка |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |