
Фантазійне поєднання пісочного тіста і чудового, нескладного в приготуванні макового крему, консервованих слив та абрикосів приємно здивує кожного, хто спробує шматочок «Писанки».
PS З любов'ю від Sol http://cookorama.net/uk/blog/recepty-do-velykodnya/tort-pysanka.html
Інгредієнти:
Для тіста
-
0,5 кг борошна
-
250 г маргарину
-
сік 1 лимона
-
4 жовтки
-
1 пачка порошку до печива
-
250 г цукру
-
2 ст л сметани
-
1 ст ложка соку з листя селери
-
1 ст ложка пюре ожини і смородини
-
1 ст ложка какао
-
пару консервованих слив і абрикосів
Для макового крему
-
1 склянка маку
-
1 склянка молока
-
0,5 склянки цукру
-
200 г масла
Для білкового заварного крему
-
3 білка
-
50 мл води
-
1/4 ч ложки лимонної кислоти
-
210 г цукру
-
харчові барвники
Приготування
Борошно перетерти з маргарином, додати сік з лимону, порошок до печива, жовтки, цукор і замісити однорідне тісто. Розділити на 6 частин. Одну забарвити в зелений колір селерою, другу в червоний — ожиново-смородиновим пюре (використала заморожені ягоди. збила блендером), в третю — додати какао.

Поставити в холодильник на годину
на пергаменті намалювати простим олівцем яйце 26х16 см, перевернути намальованим на деко.
Кульку жовтого тіста розкачати тоненько, порізати на смужки і викласти на них скибки консервованих слив. Защипнути краї, сформувавши трубочки 5 шт. Викласти на пергамент на однаковій відстані не виходячи за контур яйця

Розкачати тоненько в пласт коричневе тісто і акуратно встелити смужки. Зверху в заглибини помістити 4 трубочки з жовтого тіста з сливами.

Випікати в духовці при 180* до готовності

На чистому пергаменті простим олівцем намалювати два контури яйця ( один на 1 см по периметру більший від спеченого, другий на 2 см по периметру менший)

Перевернути пергамент намальованим на деко. Розкачати жовте тісто по розмірах великого яйця, зверху рівномірно по довжині розмістити 3 трубочки з червоного тіста (всередині трубочок скибки абрикосів)

Покрити все зеленим тістом
На мале яйце розкачати жовте, червоне і зелене тісто шарами, зменшуючи їх площу

Випікати в духовці при 180* до готовності.
Мак варити в молоці 0,5 години, остудити(якщо все молоко в процесі варіння не викіпило, рештки зцідити), втерти з цукром. Масло збити до пухкого стану і продовжуючи збивати додавати по ложці втертий мак.

Перемастити коржі кремом (нижній зелений з абрикосами, середній- жовто-кавовий з сливами, верхній смугастий)

Поверхню торту теж змастити кремом. Залишити при кімнатній температурі на 0,5 год, потім в холодильник.
Приготувати білковий заварний крем
Білки збити на круту піну. Одночасно зварити сироп до проби тверда кулька (в кінці приготування сиропу додати лимонну кислоту). Продовжуючи збивати білки тонкою струминкою вливати гарячий сироп. Потім помістити посудину з кремом в холодну воду і збивати крем до охолодження. Розділити крем на частини, забарвити в кольори і прикрасити торт.

Спочатку змастити всю поверхню торту кремом, забарвленим в основний колір, вирівняти, ножем(або зубочисткою) намітити контури малюнку, нанести решту кольорів.

Поставити в холодильник на ніч. Перед подачею за 0,5 год вийняти з холодильника.
Насолоджуйтесь
