-

 -

   Ada2

 - e-mail

 

 -

( : 3) _ _ _

 -

 LiveInternet.ru:
: 27.09.2010
:
:
: 2195

:


Ciastka z jabłkami

, 22 2015 . 20:08 +
___

          ,

“”. - . . . , , , . 100% . , . 
  , . – “” “ ”. , , . , :)

Produkty:
dla ciasta:
mąka pszenna 500 g
cukier 120
mleko 100 ml
jajka 2 szt.
masło 200 g
cukier waniliowy 1 torebka
proszek do pieczenia 1 torebka
szczypta soli
skórka cytrynowa 1 łyżka.
Na farsz:
jabłka 1kg
cukier 5 łyżek
cynamon po uważaniu
masło 2 łyżki.
woda 30 ml
do posypania:
ukier puder

Produkty dla ciasta:

Produkty dla farszu:

Przygotowanie:
  • Krok 1

    Do miski wsypać cukier, cukier waniliowy, dodać jajka i ubić do białości. Potem dodać mleko i roztopione masło. Wszystko dokładnie ubić.

  • Krok 2

    Do głębokiej miski przesiać mąkę, dodać sól i proszek do pieczenia.

  • Krok 3

    Wlać jajeczną masę do miski z mąką i wyrobić elastyczne ciasto. Dodać skórkę startą z wyparzonej cytryny i wymieszać..

  • Krok 4

    Ciasto zawinąć w ściereczkę i włożyć na 1 godz. do lodówki.

    Krok 5

  • Przygotowć farsz. Na głębokiej patelni roztopić masło.

  • Krok 6

    Umyte jabłka obrać, usunąć nasiona i utrzeć na grubej tarce.

  • Krok 7

    Do roztopionego masła dodć cukier, jabłka, cynamon i wodę. Wszystko wymieszać. Gotować na średnim ogniu do odparowania płynu. Ostudzić.

  • Krok 8

    Stolnicę podsypać mąką. Ciasto rozdzielić na 4 części.

  • Krok 9

    Każdą część rozwałkować w okrąg o grubości ok. 3mm.

  • 10

    Podzielić każdy okrąg na 8 trójkątów.

  • Krok 11

    Każdy trójkąt nacić tak, jak pokazano na zdjęciu.

    Krok 12

  • Położyć po ok. 1 łyżeczce farszu i zawinąć najpierw jedną stronę, potem drugą.

    Krok 13

  • Blaszkę wylożyć papierem. Ułożyć ciastka i wlożyć do rozgrzanego piekarnika.

  • Krok 14

    Piec w temp 180 st. do uzyskania złocistego koloru. Posypać cukrem pudrem

     

    -MALEFISENTA-

     

  •  

"":
1 -
2 - -
...
40 - ""
41 -
42 -
43 - " "
44 -
Ciasta

: [1] []
 

:
: 

: ( )

:

  URL