-Рубрики

 -Музыка

 -Поиск по дневнику

Поиск сообщений в людя

 -Подписка по e-mail

 

 -Статистика

Статистика LiveInternet.ru: показано количество хитов и посетителей
Создан: 17.02.2012
Записей: 2665
Комментариев: 146
Написано: 2955


СМАК УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ. Мамалига

Четверг, 19 Ноября 2015 г. 11:49 + в цитатник
Цитата сообщения Наталья_Ивушка СМАК УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ. Мамалига

 

СМАК УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ

Мамалига

Як готувати токан і мамалигу:

623026463 (100x95, 43Kb)

рецепт

    2 склянки кукурудзяного борошна,

    6 склянок води,

    бринза

    100 г копченого сала, шкварки

    сіль,

    твердий сир

    смажена цибуля

Для токану знадобиться крупа кукурудзи.

Спершу крупу треба трохи підсмажити, підсушити на сухій пательні до рівного золотистого кольору, приємного запаху смаженої кукурудзи.
Тепер у казанок налити води.

Саме в казанок, позаяк єдиний посуд, придатний для варіння мамалиги, це казан. З цим фактом нічого не поробиш, нема казана – нема мамалиги.

Кількість води дуже просто розрахувати: 1 до 3, до двох склянок борошна шість склянок води. Додати сіль і 4 ложки борошна, довести до кипіння.

Тонкою цівкою (можна через сито), засипати в окріп інше борошно, швидко розмішуючи, щоб не утворилося грудок.

Дерев'яною мішалкою, лопаткою, скалкою безперервно помішуючи і притискаючи до стінок казана, варити борошно хвилин 25-30.
Тепер зменшити вогонь і, безперервно помішуючи, тримати на вогні ще хвилин 10-15 до повного загустіння.

Аби визначити готовність, треба опустити скалку вертикально в казанок і покрутити долонями. Якщо мамалига не пристає до скалки – можна їсти.

Далі ложечку і лопатку змочити водою і підчепити, відокремити мамалигу від стінок казана.

Перекинути на дошку або на чистий рушник (не на тарілку, мамалига запріє і стане сухою й несмачною.

Якщо мамалига зварена як годиться, вона збереже форму, вивалюючись з казанка. Т

овстою ниткою порізати мамалигу на порції.

Тоді приготувати все те, що повинне подаватися до мамалиги, аби перетворити її у святкову страву: овечу бринзу, сметану, шкварки, смажену цибуля.

Все подається окремо і кожен собі накладає в тарілку скільки хоче.


Без-имени-1 (150x89, 30Kb)

 

Рубрики:  кулинария/на второе

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку