Лыжный хлеб Аниты Муэн. Норвегия

Вторник, 13 Марта 2018 г. 10:39 + в цитатник

 

Рецепт норвежской лыжницы Аниты Муэн (Anita Moen) в программе «Mesternes mester» 2017

Foto: Pål Berg Mortensen / NRK

 

 

Grovbrød med valnøtter og blåbær - Серый хлеб с грецкими орехами и черникой

 

Et skikkelig grovt brød gir energi og god næring. - Качественный хлеб дает энергию и хорошее питание (для лыжников).

Tidligere skiløper Anita Moen har staket seg til medaljer i både OL og VM, og her er hennes oppskrift på grovt «skibrød» med valnøtter og blåbær. - Анита Муэн - норвежская лыжница делится рецептом "лыжного хлеба" с грецкими орехами и черникой.

Выступала за сборную команду на чемпионатах мира и Олимпийских играх, 4 раза выигрывала 90 км Васалоппет.

 

 

  • 5 dl vann - 500 г воды
  • 5 dl yoghurt eller Biola eller melk - 500 г йогурта, или кислого молока (см. ниже), или обычного молока
  • 50 g tørrgjær - 50 г сухих дрожжей
  • 2,5 dl blåbær eller tyttebær eller tranebær - 250 г черники (брусники, клюквы)
  • 2,5 dl valnøtter - 250 г грецких орехов
  • 1 ts salt - 1 ч.л. соли
  • 0,2 dl olivenolje - 20 г оливкового масла
  • 1,5 dl solsikkekjerner - 150 г подсолнечных семечек
  • 4 dl sammalt spelt, grov - 400 г муки пшеницы спельты крупного помола
  • 4 dl havregryn, lettkokte - 400 г геркулеса быстрого приготовления
  • 4 dl sammalt rug, fin - 400 г ржаной муки мелкого помола
  • 4 dl sammalt hvete, grov - 400 г пшеничной муки крупного помола
  • 4 dl hvetemel eller siktet speltmel - 400 г пшеничной муки или просеянной муки спельты

 

Varm vannet sammen med yoghurt, Biola eller melk til 37 grader. - До 37 градусов нагреть воду с йогуртом/кислым молоком/ молоком.

Tilsett hele, fryste bær, hele valnøtter, salt og olje. - Добавить ягоды, орехи, соль, оливковое масло.

Rør meltypene sammen med havregrynene og tørrgjæren. - Смешать всю муку с геркулесом и сухими дрожжами.

Bland det tørre sammen med resten av ingrediensene. - Сухие смеси перемешать с остальными ингредиентами.

Arbeid deigen godt, gjerne i en kjøkkenmaskin. - Замесить тесто, лучше комбайном или т.п.

Det er bra om deigen er litt løs og klissete, tilsett heller litt mer mel ved utbaking. - Если тесто липнет, добавить немного муки.

Dekk til med et klede og forhev deigen i 1-2 timer. - Накрыть полотенцем, оставить на 1-2 часа.

Bak ut brødene og skjær gjerne et kryss oppå brødet. - Снять полотенце, на тесте сделать надрезы, лучше сделать надрез крестом.

Etterhev under et klede til brødene er blitt en tredel større. - Опять накрыть полотенцем, тесто должно увеличиться на треть.

Brødene stekes på 240 grader i omtrent 20 minutter med damp i ovnen. - Выпекать в духовке 240 градусов 20 минут. Вниз поставить ковшик с водой.

Skru så ovnen ned til 180 grader og stek i omtrent 30 minutter til.- Убавить температуру до 180 градусов, выпекать 30 минут.

Avkjøl brødene under klede. - Хлеб должен остывать под полотенцем.

Brødene holder seg fint i tre dager. - Остается свежим 3 дня.

 

Подсказка

Oppskriften kan gjerne justeres etter hva du har av mel og korn i skapet. - Рецепт можно скорректировать. Что есть в данный момент, из того и пеките.

 

Состав naturell syrnet Biola:

lettmelk - молоко не очень жирное, yoghurtkultur закваска для йогурта, Lactobacillus acidophilus La-5 (A) - закваска для ацидофилина, Bifidobacterium Bb-12 (B) - закваска бифидок, Lactobacillus rhamnosus GG (LGG®) - лактобактерии рамнозус, vitamin D - витамин Д. 

 

Хлеб для сборной Норвегии на ОИ-2018 здесь:

https://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post430714758/

Пицца для биркебейнеров. Норвегия, здесь:

https://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post386366655/

Биатлонные маффины. Норвегия, здесь:

https://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post406200401/

 

Anita Moen Bonden

Anita Moen (født 31. august 1967 i Elverum) er en tidligere norsk langrennsløper. Hun var blant verdenseliten i flere sesonger på 1990- og 2000-tallet, og var med på å ta hele syv stafettmedaljer for Norge i VM- og OL-sammenheng. Hun har også to individuelle bronsemedaljer fra OL.

Hun har to andreplasser sammenlagt i sprintverdenscupen (sesongene 1999/2000 og 2001/2002).

Våren 2006 var Anita Moen med i første sesong av Skal vi danse. . Var med i Dropped - Heltenes kamp 2015 og Mesternes mester 2017[1] Anita startet i 2011 egen skiskole i Trysil. 31. januar 2009 giftet hun seg med Helge Bonden 

https://no.wikipedia.org/wiki/Anita_Moen_Bonden

Рубрики:  Норвежский язык
Спорт
Норвегия
Кулинария
Метки:  

 

Добавить комментарий:
Текст комментария: смайлики

Проверка орфографии: (найти ошибки)

Прикрепить картинку:

 Переводить URL в ссылку
 Подписаться на комментарии
 Подписать картинку