Лыжный хлеб Аниты Муэн. Норвегия |
Рецепт норвежской лыжницы Аниты Муэн (Anita Moen) в программе «Mesternes mester» 2017
Foto: Pål Berg Mortensen / NRK
Et skikkelig grovt brød gir energi og god næring. - Качественный хлеб дает энергию и хорошее питание (для лыжников).
Tidligere skiløper Anita Moen har staket seg til medaljer i både OL og VM, og her er hennes oppskrift på grovt «skibrød» med valnøtter og blåbær. - Анита Муэн - норвежская лыжница делится рецептом "лыжного хлеба" с грецкими орехами и черникой.
Выступала за сборную команду на чемпионатах мира и Олимпийских играх, 4 раза выигрывала 90 км Васалоппет.
Varm vannet sammen med yoghurt, Biola eller melk til 37 grader. - До 37 градусов нагреть воду с йогуртом/кислым молоком/ молоком.
Tilsett hele, fryste bær, hele valnøtter, salt og olje. - Добавить ягоды, орехи, соль, оливковое масло.
Rør meltypene sammen med havregrynene og tørrgjæren. - Смешать всю муку с геркулесом и сухими дрожжами.
Bland det tørre sammen med resten av ingrediensene. - Сухие смеси перемешать с остальными ингредиентами.
Arbeid deigen godt, gjerne i en kjøkkenmaskin. - Замесить тесто, лучше комбайном или т.п.
Det er bra om deigen er litt løs og klissete, tilsett heller litt mer mel ved utbaking. - Если тесто липнет, добавить немного муки.
Dekk til med et klede og forhev deigen i 1-2 timer. - Накрыть полотенцем, оставить на 1-2 часа.
Bak ut brødene og skjær gjerne et kryss oppå brødet. - Снять полотенце, на тесте сделать надрезы, лучше сделать надрез крестом.
Etterhev under et klede til brødene er blitt en tredel større. - Опять накрыть полотенцем, тесто должно увеличиться на треть.
Brødene stekes på 240 grader i omtrent 20 minutter med damp i ovnen. - Выпекать в духовке 240 градусов 20 минут. Вниз поставить ковшик с водой.
Skru så ovnen ned til 180 grader og stek i omtrent 30 minutter til.- Убавить температуру до 180 градусов, выпекать 30 минут.
Avkjøl brødene under klede. - Хлеб должен остывать под полотенцем.
Brødene holder seg fint i tre dager. - Остается свежим 3 дня.
Подсказка
Oppskriften kan gjerne justeres etter hva du har av mel og korn i skapet. - Рецепт можно скорректировать. Что есть в данный момент, из того и пеките.
Состав naturell syrnet Biola:
lettmelk - молоко не очень жирное, yoghurtkultur закваска для йогурта, Lactobacillus acidophilus La-5 (A) - закваска для ацидофилина, Bifidobacterium Bb-12 (B) - закваска бифидок, Lactobacillus rhamnosus GG (LGG®) - лактобактерии рамнозус, vitamin D - витамин Д.
Хлеб для сборной Норвегии на ОИ-2018 здесь:
https://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post430714758/
Пицца для биркебейнеров. Норвегия, здесь:
https://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post386366655/
Биатлонные маффины. Норвегия, здесь:
https://www.liveinternet.ru/users/norsk-langrenn/post406200401/
Anita Moen (født 31. august 1967 i Elverum) er en tidligere norsk langrennsløper. Hun var blant verdenseliten i flere sesonger på 1990- og 2000-tallet, og var med på å ta hele syv stafettmedaljer for Norge i VM- og OL-sammenheng. Hun har også to individuelle bronsemedaljer fra OL.
Hun har to andreplasser sammenlagt i sprintverdenscupen (sesongene 1999/2000 og 2001/2002).
Våren 2006 var Anita Moen med i første sesong av Skal vi danse. . Var med i Dropped - Heltenes kamp 2015 og Mesternes mester 2017[1] Anita startet i 2011 egen skiskole i Trysil. 31. januar 2009 giftet hun seg med Helge Bonden
https://no.wikipedia.org/wiki/Anita_Moen_Bonden
Рубрики: | Норвежский язык Спорт Норвегия Кулинария |
Комментировать | « Пред. запись — К дневнику — След. запись » | Страницы: [1] [Новые] |