Для білого бісквіту
яйця6 шт.
цукор1 скл
мука1 скл
порошок до печива1 ч.л.
Для бісквіту з какао
яйця4 шт
мука2 ст.л.
какао2 ст.л
цукор6 ст.л.
порошок до печива1 ч.л.
Для горіхового коржа
білки5 шт.
мука1 ст.л.
крохмаль1 ст.л.
арахіс подрібнений200 г
цукор4 ст.л.
мед1 ст.л.
порошок до печива1 ч.л.
Для кокосового коржа
білки 5 шт
цукор1 скл.
кокосова стружка200 г
крохмаль2 ст.л.
лимонний сік4 ст.л.
Для заварного крему
жовтки 10 шт
молоко1 л..
мука3 ст.л.
крохмаль3 ст.л.
ванільний цукор1 п.
цукор10 ст.л.
масло500 г
какао2 ст.л.
апельсинові цукати4 ст.л. Як приготувати
Білий бісквіт
Білки збити в круту піну. Поступово додати цукор, збивати. По одному додати жовтки, продовжуючи збивати. Вкінці додати муку та порошок до печива. Та розмішати на мін. обертах міксера. Випікати при 180 град. біля 30 хв.
Бісквіт з какао
Приготувати тісто, як на білий бісквіт. Випікати при температурі 180 град. 30 хв.
Горіховий корж
Білки збити, додати цукор і ще добре збити. Додаємо решту складників і легко перемішуємо. Випікаємо при 180 град. 30-40 хв.
Кокосовий корж
Білки збити, додати цукор та інші складники. Обережно перемішати. Випікати при темпер. 160-180 град 30-40 хв.
Заварний крем
Розтерти жовтки, ½ скл. молока, муки і крохмалю. Решту молока закип’ятити з цукром та ванільним цукром. Коли молоко закипить, тонкою струйкою влити яєчну суміш і варити о запустіння ще 5 хв. Остудити. Збити масло, по ложці додати до заварної маси, збиваючи.
Масу поділити на 3 частини. До 1 додати какао, збити. До 2 та 3 частини додати по 2 ложки цукатів.
Збираємо пляцок: Бісквіт з какао – крем з цукатами – кокосовий корж – крем з какао – горіховий корж – крем з цукатами – білий бісквіт – шоколадна помадка
- мука - 700 грамм
- масло сливочное -200 грамм
- мёд - 200 грамм
- сахар - 250 грамм
- яйца - 2 штуки
- какао - 25 грамм
- разрыхлитель - 1 чайная ложка
- коньяк(ром) - 2 столовые ложки( по желанию)
- цедра лимона, апельсина
Набор специй:
- корица - 2 чайные ложки
- имбирь - 1 чайная ложка(можно 2)
- перец чёрный молотый - 0.5 чайной ложки
- гвоздика - 0,5 чайной ложки
- мускатный орех - 0,5 чайной ложки
Какао добавляем для более тёмного цвета, если вы хотите , что бы тесто было естественного светло коричневого цвета - можно какао не добавлять вовсе или положить 1 столовую ложку.
Спиртное можно не добавлять.
Пряничное тесто желательно оставить на ночь для созревания в холодильнике, а перед раскатыванием достать его заранее за час.
Для коржей:
4 куриных яйца
100 г сливочного масла
125 г муки
300 г сахара
30 г молока
8 г ванильного сахара
0,5 ч. ложки разрыхлителя
80 г миндаля
Для крема:
300 г ягод
50 г сахара (или по вкусу)
30 г крахмала (при необходимости)
500 мл сливок 35% ( в оригинале 250 мл)
50 г сахарной пудры (или по вкусу)
0,5 ч. ложки ванального экстракта
Для бисквита на форму 24 см:
120 г муки
4 средних яйца
120 г сахара
Для бисквита для рулетов на стандартный противень 30х40 см:
80 г муки
4 маленьких яйца
60 г сахара
65 г молока
50 г растительного масла
Для крема:
200 г малинового пюре
150 мл воды
50 г сахара (или по вкусу)
7 г желатина
300 мл сливок 33-35%
20 г крахмала
30 г сахарной пудры (или по вкусу)
Для пропитки коржей:
3 ст. ложки воды
2 ст. ложки сахара