Автор Йоли
http://yoli-www.blogspot.com/2011/07/blog-post_21.html
Опитайте тази закачка. Лесна, ефектна и много вкусна. Преди време видях идеята
тук и реших, че просто не мога да не направя това хлебче. Няма да пиша точни мерки на продуктите, не е необходимо. Направете го ваш вкус. Дано ви се хареса колкото на мен!
Продукти:
1 малко хлбче
кашкавал
стопено масло
чесън
сол и черен пипер на вкус
сусам
пресен лук
алуминиево фолио
Приготвяне:
* Нарежете хлебчето на филийки без да го прерязвате до долу.
* След това го срежете по същият начин и по дължина, така, че да се получат квадратчета.
* Нарежете кашкавала на малки парченца спрямо разрезите, които сте направили по хляба.
*Сложете по малко кашкавал във всеки процеп.
* От голям лист фолио направете легло за хлебчето с борд за да може всичко, което изтича от него при печенето да попие в долната кора. Така тя става невероятно хрупкава и ароматна.
* Поставете хлебчето във фолиото и заедно с него го пренесете в тава. Разбъркайте маслото с малко пресован чесън, сусам и сол и пипер на вкус. С лъжичка нанесете по процепите. Накрая поръсете със ситно нарязан пресен лук.
* Изпечете хлебчето в загрята на 180* фурна до зачервяване.
Да ви е сладко!
Ltava