Японское кушанье умами - пятый вкус
|
|
Суббота, 23 Июля 2011 г. 19:18
+ в цитатник
http://www.chaskor.ru/article/umami_-_sekret_yaponskoj_kuhni_1731
погуглил, нашел где купить
http://www.deandeluca.com/pantry/taste-5-umami-paste.aspx?ref_code=GPPC2&KeyWord=Buy%20%2Bumami%20Paste&gclid=CM-u9c3uyaYCFYnt7Qod9iU9Hw
http://www.amazon.com/Taste-Umami-Paste-Laura-Santini/dp/B003XKKCO8
вот теперь интересно - можно ли эту хренотень заказать и как на это посмотрит таможня?
It is the reason why, after eating Chinese and many South East Asian foods, we immediately want more, and more and more.... Santini calls her paste a flavour bomb. And yes, one quick squirt on to a piece of bread delivers a hit of, well, parmesan, anchovies, black olives, porcini and balsamic vinegar...
And I now also understand why people love Marmite….(or hate it) and yes, it is high in umami, about 1960mg free glutamic acid levels/100g….that’s like….very, very high!
http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/7215687/Umami-I-tried-it-and-now-I-want-more-and-more.html
http://www.kitchenbutterfly.com/2009/12/03/umami-the-5th-taste-foodhall-selfridges-baker-street/
-
Запись понравилась
-
0
Процитировали
-
0
Сохранили
-