Maisto produktai palydimi etiketėmis, kuriuose įprastinius sudėtinius komponentus palydi ir mistiniai E kodai. Dažniausiai tai įvairūs maisto priedai, pagerinantys maisto spalvą (kad atrodytų kaip šviežias), skonį (kaip močiutės sumuštas sviestas kaime), kvapą ir trukdantys maisto sugedimui (kur jūs matėte, kad natūralus maistas taip ilgai negestų?).
Prancūzijos "Villejuif" centras tiria konservantų, dažų ir kitų priedų poveikį žmogaus organizmui ir parengė sąrašą tų, kurie vienaip ar kitaip yra kenksmingi žmogui.
Gali sukelti vėžinius susirgimus:
E 131, E 142, E 210, E 211, E 212, E 213, E 214, E 215, E 217, E 239, E 330
Didina cholesterino kiekį:
E 320, E 321
Didina kraujo spaudimą:
E 250, E 251, E 252
Uždrausta vartoti:
E 103, E 105, E 111, E 121, E 125, E 126, E 130, E 152, E 181
Pavojinga vartoti:
E 102, E 110, E 120, E 124, E 127
Labai pavojingi:
E 123
Sukelia odos susirgimus:
E 232, E 233
Sukelia išbėrimus:
E 311, E 312
Įtariama, kad yra pavojingi:
E 104, E 122, E 141, E 150, E 151, E 171, E 173, E 180, E 240, E 241, E 471
Naikina vitaminą B12:
E 220
Sukelia virškinimo sutrikimus:
E 222, E 223, E 224, E 226
Kai kurios medžiagos dar tiriamos, o jau išaiškintos ir nekenksmingos, kurios yra:
E 100, E 101, E 160, E 161, E 170, E 174, E 175, E 200, E 201, E 202, E 203, E 236, E 237, E 238, E 260, E 261, E 262, E 263, E 270, E 280, E 281, E 282, E 300, E 301, E 302, E 303, E 304, E 305, E 306, E 307, E 308, E 309, E 322, E 325, E 326, E 327, E 331, E 332, E 333, E 334, E 335, E 336, E 337, E 338, E 339, E 340, E 341, E 400, E 401, E 402, E 403, E 404, E 407, E 409, E 410, E 411, E 413, E 414, E 420, E 421, E 422, E 450, E 461, E 462, E 465, E 466, E 471, E 472, E 473, E 474, E 475, E 480