. . 5000 |
: . .
и. .
, 2 . 5000 .
, , .
Sjekk Marit Bjørgens VM-dagsmeny:
3-4 brødskiver, variert pålegg, 1 glass juice/melk, kaffe/te - 3-4 , pålegg - , , - , , , , 1 (, , ).
Eller: :
Havregrøt + 2 brødskiver - + 2
Sportsdrikk -
Restitusjoninntak (enten drikke eller 1-2 brødskiver/evt. en sportsbar) - ( 1-2 , )
Enten en varmrett (pasta/ris) eller 3-4 brødskiver, frukt/drikke - (,), 3-4 , /
Korn/havregryn/brød - , ,
Sportsdrikk -
Restitusjoninntak (enten drikke eller 1-2 brødskiver/evt. en sportsbar) - ( , 1-2 , )
Etter tallerkenmodellen: 2/4 salat/grønnsaker, 1/4 med potet/ris/pasta, 1/4 med kjøtt, fisk eller fugl.
2/4 /, 1/4 ///, 1/4 , , .
Brød/korn etc. - ()
Frokost -
Havregrøt av 2,5 dl gryn, - 250
2 dl lettmelk og vann - 200
2 ss (20 g) rosiner - 2 .. (20 )
1 banan - 1
2 dl appelsinjuice 100% - 200 ()
vann, kaffe, te - , ,
Eller: -
2 dl (100 g) kornblanding - 200 (100 )
3 dl Biola eller lettmelk - 300
1 banan - 1
2 dl appelsinjuice 100% - 200
Vann, kaffe, te - , ,
Økt 1: Utholdenhet 1,5-2 timer
Under trening: :
4 dl sportsdrikke 6% (3 skjeer per liter vann) + 2 dl vann per time - 400 6% (3 1 ) + 200
1 energibar - 1
Etter trening: :
Vann + 2 skiver grovt brød med margarin, 2 skiver brunost og 1 ss syltetøy eller 2 skiver kalkunpålegg
+ 2 , 2 1 .. 2
Lunsj (senest 1 time etter avsluttet økt) ( 1 )
4 skiver (á 40 g) grovt brød med margarin og alternativt - 4 (40 )
- 2 skiver hvitost + 2 tomatskiver - 2 + 2
- 2 skiver kalkunpålegg + 2 paprikaringer - 2 + 2
- 1 ss leverpostei + 5 agurkskiver - 1 .. + 5
- 1 egg + litt grønnsaker - 1 +
- 2 ss makrell i tomat - 2 ..
2 dl lettmelk - 200
2 dl appelsinjuice 100% - 200
Vann, kaffe, te - , ,
Eller:
4 dl (200 g) kokt pasta eller ris - 400 (200 )
1,5 dl (150 g) pastasaus m/ kylling, kjøtt, fisk - 150 , , ,
2 dl salat med 2 ss vinaigrette - - 200 , 2 ..
Vann, kaffe, te - , ,
Mellommåltid -
2 skiver (á 40 g) grovt brød med margarin - 2 (40 )
- alternative pålegg som til lunsj - - ,
2 dl biola - 200
1 frukt - 1
Vann, te
Økt 2: Utholdenhet 2,5-3 timer
Under trening:
2,5 dl sportsdrikke 6% (3 skjeer per liter vann) + 2,5 dl vann per time - 250 6% (3 1 ) + 250
1/2 energibar - 0,5
Etter trening: -
Vann
1 recoverybar - 1 ( , . recoverybar)
Middag (senest 1 time etter avsluttet økt) - ( 1 )
200 g filet av kylling, kjøtt eller fisk - 200 ,
5 dl (250 g) kokt pasta eller ris eller 4 poteter - 500 (250 ) , , 4
1 dl (200 g) saus - 100 (200 )
4 dl (250 g) blandet salat eller kokte grønnsaker - 400 (250 )
Vinaigrette med 1 ss olivenolje/rapsolje - 1 ..
1 frukt til dessert 1
Vann, kaffe, te - , ,
Kveldsmat -
3 skiver (á 40 g) grovt brød med margarin - 3 (40 )
- alternative pålegg som til lunsj - - ,
1 fruktyoghurt - 1
1 frukt - 1
Vann, te - ,
Eller:
2 dl (100 g) kornblanding - 200 (100 )
3 dl lettmelk - 300
1 frukt - 1
Vann, te - ,
I tillegg til dette skal utøveren drikke vann mellom måltidene: 1-2 liter til sammen.
1-2 .
http://www.kk.no/863719/spiser-dobbelt-saa-mye-som-en-mann
. 2009 .
, . .
http://www.expressen.se/sport/vintersport/svt-det-kommer-inte-bli-pa-samma-satt/
: | |