Šokolādes muss - шоколадный мусс
|
|
Четверг, 09 Июля 2015 г. 13:11
+ в цитатник
100 g šokolāde
4 ēdamkarotes trekns skābais krējums
2 olas
1 ēdamkarote cukurs
Gatavošana:
Šokolādi izkausē ūdens peldē. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Pusi cukura pieber dzeltenumiem un kārtīgi samaisa. Kad šokolāde izkususi, pievieno tai olu dzeltenumus, visu samaisa. Pakāpeniski pievieno krējumu un atkal visu kārtīgi samaisa. Pamazām, uzmanīgi iecilā šokolādes masā olu baltumu (kas sakults ar atlikušo cukuru stingrās putās). Kārto musu formiņās vai tasītēs un noliek ledusskapī uz 2 stundām, lai muss sastingtu. Pirms pasniegšanas var apkaisīt ar kanēli vai balto šokolādi.
100 г шоколада
4 столовые ложки жирная сметана
2 яйца
1 столовая ложка сахара
Приготовление:
Растопить шоколад на водяной бане. Отделите желтки от белков. Половину сахара добавить в желтки и тщательно перемешать. Когда шоколад растает, добавить яичные желтки, все перемешать. Постепенно добавить сметану и тщательно перемешать все снова. Мало-помалу в шоколадной массе ввммесить яичные белки (которые взбиты с остальным сахаром в жестких пиков). Вставляем в формочках или в чашках. Ставить в холодильнике в течение 2 часов, чтобы мусс остыл. Перед подачей посыпать корицей или белым шоколадом.
Метки:
receptes
deserts
Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-