Vienkāršas maizītes - Постные булочки
|
|
Четверг, 28 Мая 2015 г. 12:25
+ в цитатник
3 glāzes milti
1 glāze ūdens
30 g raugs
1/2 tējkarote sāls
2 ēdamkarotes cukurs
3 ēdamkarotes augu eļļa
vanīļa
pildījumam - rozīnes, rieksti, cukāti, apelsīna vai citrona miziņa
Gatavošana:
Siltā ūdenī ieber cukuru un raugu. Noliek siltā vietā, lai raugs sāk reaģēt. Pievieno pārējās sastāvdaļas un vienu no pildījumiem: rozīnes, riekstus, cukātus, apelsīna vai citrona miziņu. samaisa mīklu. Saveļ bumbā un ieliek ledusskapī uz 3 stundām uz zemākā plaukta (es mēdzu paslinkot un uzreiz sadalu bulciņās, lieku uz plāts raudzēties). Mīklu sadala maizītēs un liek uz plāts (man sanāk no šī mīklas daudzuma 8 maizītes). Var apsmērēt ar augu eļļu, lai maizītes būtu spīdīgas (es apsmērēju tikko izņemtas no krāsns - karstas). Cep cepeškrāsnī, līdz gatavas. Maizītes sanāk ļoti garšīgas un irdenas, cepās ātri.
Šo mīklu var izmantot arī dažādu pīrādziņu cepšanai.
3 стакана муки
1 стакан воды
30 гр дрожжей
1/2 ч ложки соли
2 ст ложки сахара
3 ст ложки масла растительного
ванилин
начинка: изюм, орехи, цукаты, цедру апельсинов или лимонов
Приготовление:
Дрожжи распустить в воде, добавить туда сахар. Поставить в теплое место и подождать пока дрожжи не начнут играть. Добавить все остальные ингредиенты и одну из начинок: изюм, орехи, цукаты, цедру апельсинов или лимонов. Замесить тесто. Скатать в шар и поставить в холодильник на 3 часа на нижнюю полку. Вылепить постные булочки нужного вам размера. Выложить на противень застеленный бумагой для выпечки. Можно каждую булочку для красоты смазать растительным маслом. Выпекать в духовке до готовности. Постные булочки по такому рецепту получаются очень пышными и ароматными.
Такое постное дрожжевое тесто подойдет также для различных пирогов, пирожков и другой постной выпечки.
Метки:
receptes
maize_bulkas_pica
Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-