Rulete "Vāverīte" - Рулет "Белочка"
|
|
Воскресенье, 03 Августа 2014 г. 15:24
+ в цитатник
1 bundža iebiezināts piens ar cukuru
5 ēdamkarotes kefīrs 3,2%
1 ēdamkarote sodā
šķipsniņa sāls
16 g vanīļas cukurs
1+1/4 glāze kviešu milti
pildījums:
1 bundža vārīts iebiezināts piens
300 g apcepti, sasmalcināti lazdu rieksti
glazūra:
300 g pūdercukurs
nedaudz kefīrs
1 ēdamkarote kakao
Gatavošana:
Mīklai iebiezināto pienu, kefīru, sodā, sāli un vaniļas cukuru samaisa. Pievieno miltus un samaisa vienmērīgā konsistencē. Cepšanai paredzēto plāti izklāj ar cepamo papīru, ietauko. Ielej mīklu un vienmērīgi izlīdzina. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180℃ 25 min, līdz kļūst zeltaina.
Gatavu izņem no cepeškrāsns un uzreiz klāj virsū vārītu iebiezinātu pienu, izlīdzina, atstājot vienam galam apmēram 1 cm neapsmērētu. Uzbārsta sasmalcinātos riekstus. Ruleti tin no tā gala, kurš apsmērēts, lai beigās paliek tas, kuram maliņa plika. Noliek ruleti pilnībā atdzist.
Gatavo glazūru. Pūdercukuram pievieno nedaudz kefīru un samaisa viendabīgu masu. Klāj uz atdzisušās ruletes. Atlikušajā masā pievieno kakao un ar konditorejas šprices palīdzību dekorē ruleti.
Noliek sastingt. Garšīgāka nākošajā dienā
1 банка сгущенного молока с сахаром
5 столовых ложек кефира 3,2%
1 столовую ложку соды
щепотка соли
16 г ванильного сахара
1 + 1/4 стакана пшеничной муки
начинка:
1 банка вареной сгущенки
300 г поджаренные, рубленые орехи
Глазурь:
300 г сахарной пудры
немного кефира
1 столовая ложка какао
Приготовление:
Сгущенное молоко, кефир, соду, соль и ванильный сахар перемешать. Добавить муку и перемешать однородную консистенцию. Противень для выпечки постелить бумагу для выпечки, смажьте с маслом. Вылейте тесто и равномерно распределите. Выпекать в предварительно разогретой духовке при температуре 180 ℃ 25 минут или до золотистого цвета.
Готовый вынуть из духовки и сразу же обмазать со сгущенным молоком, выравнить по всей поверхности, оставляя один конец около 1 см необмазано. Обсипать измельченными орехами. Рулет сварачивать с конца, который обмазан, заканчивая необмазаным концом. Оставить рулет полностью остыть.
Глазурь. Смешать сахарную пудру и кефир в однородную массу. Омазать остывший рулет глазурю. В оставшуюсь часть глазуры добавить какао порошок и с помощю кондитерского шприца декорировать рулет.
Оставить остыть.
Метки:
receptes
tortes_pīrāgi_keksi
Процитировано 2 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
2
Процитировали
-
0
Сохранили
-