Воскресенье, 23 Марта 2014 г. 19:19
+ в цитатник
Dāmu pirkstiņi (daudzums atkarīgs no trauka lieluma)
4 olas
500 g Maskarpone siers
100 ml putukrējums
100 g cukurs
200 ml stipra melna kafija espresso atdzesēta
30-40 g melnā šokolāde
1 ēdamkarote kakao
Gatavošana:
Vispirms uzvāra ļoti stipru kafiju. Lai paspētu atdzist. Es pat vēl pieberu kādu karoti šķīstošās kafijas. Tad atdala olu baltumus no dzeltenumiem un salej dažādos traukos. Vislielāko bļodu atvēl maskarpone sieram, jo pie tā pa vienam tiks pievienotas saputotās sastāvdaļas. Olu baltumus puto ar mazu sāls šķipsniņu. Tad putas ir stingrākas. Saputotos baltumus noliek vēsumā. Tos krēmam pievieno pēdējos. Saputo arī olu dzeltenumus ar ½ cukura un putukrējumu ar otru daļu cukura. Siera masā ielej saputotos dzeltenumus. Samaisa, līdz masa ir viendabīga. Tad pievieno un iemaisa saputoto putukrējumu. Kā pēdējos pievieno olbaltumus. Tos labāk iecilāt ar karoti, nevis mikseri, jo tad nesaplīst visi gaisa burbulīši, un krēms ir gaisīgs. Arī krēmā var iepilināt mandeļu liķieri vai esenci. Gatavo krēmu tur vēsumā, kamēr liek cepumu kārtu. Atdzesēto kafiju ielej lēzenā traukā. Cepumus iemērc kafijā uz ļoti īsu brīdi ar cukuraino daļu uz leju. Tad apgriež otrādi un ar sauso pusi uz leju liek traukā. Kad viena kārta salikta, uzsmērē krēmu. Ar karoti izlīdzina, lai vienmērīgi pārklāj visu trauku. Tāpat liek otru kārtu arī ar samērcēto virsmu uz augšu. Kad iemērc kafijā, cepumi uzreiz piesūcas ar šķidrumu. Tāpēc nevar iemērkt uz ilgāku laiku. Tie paliek mitri, un tiramisu vietā iznāk krēms ar slapjām mīklas pikām. Ja ir forma ar augstākām malām, var likt cepumus arī trijās kārtās, bet vairāk gan neiesaka. Kad krēms uzsmērēts, atstāj vēsumā uz 10-12 stundām vismaz. Tāpēc man patīk šis saldais ēdiens, ka var sagatavot iepriekšējā dienā. Kakao pulveri uzber pirms pasniegšanas, citādi tas pievelkas ar krēma mitrumu. Pa virsu uzrīvē tumšo šokolādi.
Дамские Пальчики (сколько - зависит от размера блюда)
4 яйца
500 г сыра маскарпоне
100 мл взбитых сливок
100 г сахара
200 мл крепкого черного кофе эспрессо охлажденная
30-40 г черного шоколада
1 столовая ложка какао
Приготовление:
Сначала сварить очень крепкий кофе. Для того чтобы иметь время, чтобы остыть. Я даже добавляю ложку растворимого кофе. Тогда отделить яичные белки от желтков и вылейте его в разные емкости. Самая большая миска для сыра маскарпоне , потому что будет добавлены взбитые ингредиенты. Яичные белки взбить с небольшой щепоткой соли. Тогда пена жестче. Взбитые белки поставить в прохладном месте. Их к крему добавляет последние. Взбейте желтки с ½ сахара и взбить сливки с другой частю сахара. В сырную массу выливают взбитых желтков. Перемешать, пока смесь не станет однородной. Затем добавить и размешать взбитые сливки. Затем добавить белок. Они лучше вмешать ложкой вместо миксера, это не нарушает любые воздушные пузыри, а крем будет воздушный. В крем можно добавить миндальный ликер или эсенцию. Готовый крем хранить в холодильнике пока клдут слой печений . Охлажденный кофе наливают в неглубокую посуду. Печеньеопускают в кофе в течение очень короткого времени с сахарной частью вниз. Тогда переворачивают и сухой стороной вниз ставить в блюдо. Когда один слой поставлен , намазать крем. С ложкой распространить равномерно по всему блюду. Также кладите второй слой с пропитанной стороной вверх. Когда замачивают в кофе, печенье сразу намокают . Поэтому нельзя замочить в течение длительного времени. Они остаются влажными и вместо тирамису выходит крем с мокрыми комками из теста . Если у вас есть форма с более высокими краями поставить печенье в три ряда, но больше не рекомендуется. Когда крем намазан дать остыть в течение не менее 10-12 часов. Вот почему я люблю этот десерт, который можно приготовить накануне. Какао-порошок насипать перед подачей на стол, иначе он становится влажным от крема. С верху натереть темного шоколада.
Метки:
receptes
deserts
Процитировано 1 раз
Понравилось: 2 пользователям
-
2
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-