Smilšu cepumi ar ābolu bezē - Песочное печенье с яблочным безе
|
|
Среда, 04 Сентября 2013 г. 17:35
+ в цитатник
4 saldskābi āboli
1 paciņa vaniļas cukurs
1/2 glāze + 2 ēdamkarotes cukurs
2 olas
2 glāzes milti
200 g sviests
1 ēdamkarote kefīrs
1/2 tējkarote sodā
Gatavošana:
Miltos ar platu nazi iekapā sviestu. Pievieno 1/2 glāzi cukuru, sodā dzēstu ar etiķi, 1 olas dzeltenumu, kefīru. Ātri iejauc ne pārāk cietu mīklu, saveļ bumbā un uz stundu ieliek ledusskapī.
Ābolus liek uz cepamās plāts un cepeškrāsnī sacep. Atdzisušus izberž caur sietu, pievieno 2 ēdamkarotes cukuru. 2 olu baltumus saputo stingrās putās ar vaniļas cukuru. Olu baltumu pievieno ābolu biezenim un uzmanīgi iecilā tajā.
Mīklu izrullē 0,5-0,7 cm biezumā. Izspiež nelielus riņķīšus. Pusei riņķīšu ar mazāku formiņu izspiež vidu. Veselos aplīšus liek uz cepamās plāts, apsmērē maliņas ar sakultu atlikušo olas dzeltenumu. Vidū liek kaudzīti ābolu biezeņa. Virsū liek aplīšus ar cauro vidu un apspaida maliņas ar dakšiņas palīdzību. Liek sasildītā cepeškrāsnī 200℃ uz 20-25 min, līdz cepumi kļūst zeltaini un pildījums pārvēršas par ābolu bezē.
4 кисло-сладкие яблоки
1 пакетик ванильного сахара
1/2 стакан + 2 столовые ложки сахара
2 яйца
2 стакана муки
200 г сливочного масла
1 столовую ложку кефир
1/2 чайной ложки соды
Приготовление:
В муку с широким ножом порубите масло. Добавить 1/2 стакана сахара, соды, гашеной уксусом, 1 яичный желток, кефир. Быстро смешать не слишком жесткого тесто, скатать в шарик и положить в холодильник на час.
Яблоки помещаются на противень для выпечки и выпекать в духовке. Остывших протрите через мелкое сито. И добавить 2 столовые ложки сахара. 2 яичных белка взбейте в крутую пену с пакетиком ванильного сахара. Яичные белки добавить яблочное пюре и перемешать аккуратно.
Раскатать тесто 0,5-0,7 см толщиной и нарежьте небольшие кружочки. У половине вырежьте кружочки поменьше. Выложите на сухой противень полные кружки, смажьте яичным желтком. В центр каждого печенья ставим горкой яблочное пюре. Накройте кружками с отверстиями и защипните края при помощи вилки. Пеките печенье при температуре 200 ℃ в течение минут 20-25 до золотистого цвета. Начинка должна превратится в яблочное безе!
Метки:
receptes
cepumi
Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-