Saulespuķu halva - Халва подсолнечная
|
|
Пятница, 30 Августа 2013 г. 18:02
+ в цитатник
2 glāzes (ar kaudzīti) izlobītas saulespuķu sēkliņas
1 1/2 - 2 glāzes kviešu milti
1 1/2 glāze cukurs vai fruktoze
1/3 glāzes saulespuķu eļļa
10 ēdamkarotes ūdens
Gatavošana:
Miltus ber uz sausas pannas un 15 min apcep uz mazas uguns, līdz iegūst zeltaini bēšu nokrāsu. Tad, miltiem pievieno samaltas saulespuķu sēkliņas un turpina cept uz vidējas uguns vēl 5 min. Noņem no uguns un liek atdzist.
Katliņā ieber cukuru un ielej ūdeni. Savāra sīrupu, līdz sāk nedaudz biezēt. Tad sīrupā lej eļļu un patur uz uguns, līdz sāk vārīties. Katliņu noņem no uguns un liek dzesēties 15-20 min.
Kad viss atdzisis, sīrupā ieber saulespuķu miltus un visu kārtīgi samaisa. Gatavo halvas masu liek bļodiņā un izlīdzina augšu ar karoti kārtīgi piespaidot. Bļodiņai uzliek vāku vai pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek atdzist. Atdzisušu halvu var pārliet ar šokolādes glazūru.
2 стакана (с горкой) очищеные семечки
1 1/2 - 2 стакана муки
1 1/2 стакана сахара или фруктозы
1/3 стакана подсолнечного масла
10 столовые ложки воды
Приготовление:
Сиплем муку на сухой сковороде и обжарить в течение 15 минут на слабом огне до золотисто-бежевого цвета. Затем добавьте в муку молотых семян подсолнечника и продолжать жарить на среднем огне в течение 5 минут. Снять с огня и поставить охладится.
Всипать сахар в кастрюлю и залить водой. Сварить сироп до начала загустения. Затем в сироп сливают масло и держать его на огонь до кипения. Снимите кастрюлю с огня и поставить охлаждаться в течение 15-20 мин.
Когда все остынет, всыпать подсолничную муку в сироп и все тщательно перемешать. Готовую массу халвы поставить в миску и равномерно распределить ложкой тщательно надавливая. Поместите крышку на блюдо или накрыть полиэтиленовой пленкой и поставить застыть. Готовую халву можно облить шоколадной глазурю.
Метки:
receptes
deserts
Процитировано 2 раз
Понравилось: 2 пользователям
-
2
Запись понравилась
-
2
Процитировали
-
0
Сохранили
-