Rīsi brazīlijas gaumē - Рис по бразильски
|
|
Пятница, 30 Августа 2013 г. 15:26
+ в цитатник
0,5 glāze rīsi
1 ēdamkarote eļļa
1 glāze ūdens
sāls
ķiploki pēc garšas
Gatavošana:
Rīsus ieber sausā katliņā, pievieno ēdamkaroti eļļas un sāli pēc garšas. Notīra ķiplokus (cik vēlas) un saspiež ar ķiploku spiedi.
Rīsus ar eļļu un sāli liek uz uguns un maisa, pa to laiku uzvāra ūdeni. Pēc 2 min rīsu karsēšanas, pievieno ķiplokus un turpina maisīt. Verdošu ūdeni pievieno rīsiem un samazina karstumu. Uz ļoti lēnas uguns un ar aizvērtu vāku atstāj rīsus uz 20-25 min. Ūdens viss uzsūksies un rīsi kļūs irdeni.
Tad, kad tiek apcepti rīsi, tiem var pievienot smalki sagrieztus sīpolus un uz rupjas rīves sarīvētus burkānus. Visu kopā apcept un tad sautēt.
0,5 стакана риса
1 столовую ложку масла
1 стакан воды
соль
чеснок по вкусу
Приготовление:
Рис положить в сухую кастрюлю, добавить столовую ложку масла и соль по вкусу. Очистить чеснока (сколько нравится) и сжать прессом для чеснока.
Рис с маслом и солью, положите на огонь и мешать в то же время, кипятить воду. Через 2 мин жарки, добавить чеснок и продолжать мешать. Кипящую воду добавить в рис и уменьшить огонь. На очень медленном огне с закрытой крышкой оставить рис до 20-25 мин. Вся вода впитается и рис станет розсипчатым.
В то время, когда рис жарится, можно добавить мелко нарезанный лук и измельченный на грубой терке морковь. Все вместе обжарить, а затем кипятить на медленном огне.
Метки:
receptes
otrie ēdieni
Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-