Среда, 14 Августа 2013 г. 12:48
+ в цитатник
Mīklai:
2 glāzes kviešu milti
200 g margarīns
1/2 glāze cukurs
3 olu dzeltenumi
vaniļas cukurs
Pildījumam:
4 ēdamkarotes skābs krējums
4 olas
3 olu baltumi
1/2 glāze cukurs
4 tējkarotes kviešu milti
5 g sviests (1/5 tējkarote)
1 citrona miziņa
Gatavošana:
Izsijātus miltus samaisa ar cukuru un vanīļu, tajos iekapā margarīnu, olu dzeltenumus un ātri samīca mīklā, ko uz 30 min novieto ledusskapī.
Mīklu izveltnē 4 mm biezā plāksnē un liek ar sviestu ieziestā lielā veidnē tā, lai mīkla pārsedz malas. Mēreni karstā cepeškrāsnī apcep gaiši dzeltenu, tad iepilda krējuma masu un turpina cept 30 min. Atdzisušu uzmanīgi izņem no veidnes un liek uz lēzena šķīvja.
Krējuma masu gatavo skābā krējumā iejaucot miltus, cukuru un maisot uzvāra. Atdzesētai pievieno rīvētu citrona miziņu, olu dzeltenumus un saputotus olu baltumus.
Тесто:
2 стакана муки
200 г маргарина
1/2 стакана сахара
3 яичных желтка
ванильного сахара
Начинка:
4 столовые ложки сметаны
4 яйца
3 яичных белка
1/2 стакана сахара
4 чайные ложки муки
5 г сливочного масла (1/5 чайной ложки)
1 лимонная цедра
Приготовление:
Просеянную муку, смешать с сахаром и ванилью, добавить маргарин, яичные желтки и быстро замесить тесто в течение 30 минут, которые будут помещены в холодильник.
Тесто раскатывают толщиной 4 мм и положить в большую форму обмазанную сливочным маслом так, чтобы тесто перекрывала края. В умеренно горячей духовке жарить бледно-желтый, затем в образующей корзинке с теста вливает сливочную массу и продолжать выпекать 30 минут. Охлажденный осторожно извлекают из формы и положите его на плоскую тарелку.
Сливочную массу готовят в сметане вмешивая муку, сахар и довести до кипения при помешивании. Охлажденном добавить тертую лимонную цедру, яичные желтки и взбитые яичные белки.
Метки:
receptes
tortes_pīrāgi_keksi
Процитировано 3 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
3
Процитировали
-
0
Сохранили
-