Mājas plovs - домашний плов
|
|
Среда, 31 Июля 2013 г. 17:09
+ в цитатник
0,5 kg liellopa gaļas (var vistas vai cūkas gaļu)
4-5 vidēja lieluma sīpoli
3-4 lieli burkāni
0,5 kg rīsi
3-4 daiviņas ķiploks
malti pipari
sāls
universālo garšvielu maisījums
eļļa (sviests vai tauki) cepšanai
ūdens
Gatavošana:
Gaļu sagriež kubiņos (ne pārāk lielos) un uz pannas apcep ar pipariem un sāli. Ieber katliņā.
Sīpolus un ķiplokus sīki sagriež, uz pannas apcep zeltaini brūnus un ber klāt gaļai.
Burkānus sarīvē skaidiņās un apcep zem vāka, ber katliņā. Pārlej ar ūdeni, pievieno garšvielas un sautē, kamēr gaļa mīksta un ūdens gandrīz izvārījies (30-60 min).
Izvāra rīsus, pievienojot sāli. Noskalo aukstā ūdenī, notecina.
Kad viss gatavs, kārtīgi sajauc rīsus ar sautējumu. Pasniedz siltu.
0,5 кг говядины (может быть курица или свинина)
4-5 средних лука
3-4 большие моркови
0,5 кг риса
3-4 зубчика чеснока
молотый перец
соль
универсальная смесь приправ
масла (или сливочного масла) для жарки
воды
Приготовление:
Мясо нарезать кубиками (не слишком большими) и обжарить на сковороде с солью и перцем. Перенести в кастрюлю.
Лук и чеснок мелко порезать в сковороду и обжарить золотистого цвета добавить к мясу.
Тертый щепки морковь жарить под крышкой, добавить в кастрюлю. Залить водой, добавить пряности и кипятить на медленном огне, пока мясо не станет мягким, а вода почти изпарилось (30-60 мин).
Рис отварить с солью. Промыть в холодной воде и подождать пока стечот вода.
Когда все будет готово, тщательно перемешать рис с тушеном мясом. Подавать теплым.
Метки:
receptes
otrie ēdieni
gaļa
Процитировано 2 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
2
Процитировали
-
0
Сохранили
-