Uzbeku plācenīši - Узбекские лепешки
|
|
Понедельник, 01 Июля 2013 г. 22:07
+ в цитатник
1,2 kg kviešu milti
2 tējkarotes sāls
3 tējkarotes cukurs
4 tējkarotes sausais raugs
8 ēdamkarotes augu eļļa
500-800 g ūdens
1 olas dzeltenums - apsmērēšanai
saulespuķu sēklas, sezama sēklas vai linsēklas - apkaisīšanai
Gatavošana:
Miltus izsijā, pievieno sāli, cukuru un sauso raugu. Akurāti samaisa. Pakāpeniski pievieno silto ūdeni (es lēju tikai 600 g) un augu eļļu. Mīklu mīca 10 min. Mīklas bumbu apvārta miltos, liek bļodā un apsedz ar tīru dvieli. Raudzē 1 stundu. Uzrūgušo mīklu viegli samaisa, tad sadala 10 vienādās daļās. No katras daļas izveido bumbiņu un izrullē par plāceni. Gatavos plāceņus liek uz cepešplāts un vēl 30 min raudzē. Katram uzrūgušam plācenim, ar glāzes dibena palīdzību, izveido padziļinājumu. Uzmanīgi apsmērē ar olas dzeltenumu, kas uz pusi sakults ar ūdeni. Apbārsta ar sēkliņām. Var apsmērēt ar ķiploka sulu vai uzbērt smalki sakapātu sīpolu. Cep 250℃ 10-12 min.
1,2 кг пшеничной муки
2 чайные ложки соли
3 чайные ложки сахара
4 чайные ложки сухих дрожжей
8 столовых ложек растительного масла
500-800 г воды
1 яичный желток - для обмазки
семена подсолнечника, семена кунжута или семена льна - для обсипки
Приготовление:
Просеять муку, соль, сахар и сухие дрожжи. Тщательно перемешать. Постепенно добавить теплую воду (я добавила только 600 г) и растительное масло. Замесить тесто в течение 10 минут. Обвалять шар теста в муке , положить в миску и накрыть чистым полотенцем. 1 час оставить набухнуть. Набухшое тесто аккуратно перемешать, а затем делить на 10 равных частей. Из каждой части сформировать мяч и сделать лепешки . Готовые лепешки ставится на противень и еще 30 мин оставить в пакое. На каждой булочке с помощи дна стеклянного стакана создают в середине углубление. Аккуратно обмазать яичным желтком каторый перемешан на одинаковые части с водой. Обсипать семянами. Можно смазать с чесночным соком или обсипать мелко нарезанным луком. Выпекать при температуре 250 ℃ 10-12 мин.
Метки:
receptes
maize_bulkas_pica
Процитировано 3 раз
Понравилось: 3 пользователям
-
3
Запись понравилась
-
3
Процитировали
-
0
Сохранили
-