Varšavas kekss - Варшавский кекс
|
|
Пятница, 31 Мая 2013 г. 18:08
+ в цитатник
4 olas
1 glāze cukurs
1 paciņa vaniļas cukurs
2 tējkarotes cepamais pulveris
3/4 glāzes kartupeļu ciete
250 g mīksts margarīns
1 glāze milti
2 ēdamkarotes kakao pulveris
sadrupināti cepumi vai sausiņi pannas izkaisīšanai
1 glāze pūdercukurs
2 ēdamkarotes auksts ūdens
Gatavošana:
Olas un cukuru saputo. Pievieno vaniļas cukuru, cepamo pulveri, kartupeļu cieti, margarīnu un miltus. Visu kārtīgi samaisa ar karoti. Radīsies krējuma biezuma mīkla.
Cepamo formu ietauko un izbārsta ar sadrupinātiem cepumiem vai sausiņiem. Liek formā mīklu, bļodā atstājot 2 ēdamkarotes mīklas. Mīklu izlīdzina. Atstātajai mīklai pievieno kakao pulveri. Mīklu klāj formā virs gaišās mīklas, izlīdzina. Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200℃ uz 1 stundu.
Gatavu keksu izņem no cepeškrāsns un liek atdzesēties ar visu formiņu. Atdzisušu izņem no formiņas un noklāj ar glazūru.
Glazūrai pūdercukuru savieno ar aukstu ūdeni. Ja sanāk pārāk biezs var pievienot vēl mazliet ūdens. Ar iegūto glazūru apsmērē keksu. Šī glazūra sacietē ļoti ātri.
4 яйца
1 стакан сахара
1 пакетик ванильного сахара
2 чайные ложки рыхлителя
3/4 стакана картофельного крахмала
250 г мягкого маргарина
1 стакан муки
2 столовые ложки какао-порошка
измельченного печенья или сухарей для сковороде
1 стакан сахарной пудры
2 столовые ложки холодной воды
Приготовление:
Взбить яйца и сахар. Добавить ванильный сахар, разрыхлитель, крахмал картофельный, маргарина и муки. Все тщательно перемешать ложкой. Тесто должно получиться как густая сметана.
Смажьте форму для выпечки, обсипать с измельченными печеньем или сухарями. Положить тесто в форму, оставив 2 столовые ложки теста. Тесто розгладить. В оставленое тесто добавить какао-порошок и класть в форме сверху светлого теста . Выпекают в предварительно разогретой духовке при температуре 200 ℃ в течение 1 часа.
Готовый кекс вынуть из печи и остудить в форме . Остывший винимать из формочки для выпечки и покрыть глазурю.
Для глазури сахарную пудру смешать с холодной водой. Если вы получаете слишком твердый глазурь вы можете добавить немного больше воды. С полученной глазурю обмазать кекс. Этот глазурь затвердевает очень быстро.
Метки:
receptes
tortes_pīrāgi_keksi
Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-