Maizes zupa - Хлебный суп
|
|
Пятница, 31 Мая 2013 г. 16:49
+ в цитатник
400 g rudzu maize
150 g žāvēti augļi
250 g cukurs
50 g kartupeļu ciete
šķipsniņa kanēlis
putukrējums vai saldējums - dekorēšanai
Gatavošana:
Maizi šķēlēs liek katliņā un aplej ar siltu ūdeni (ja maize sakaltusi, tad aplej ar verdošu ūdeni un pagaida lai padziest). Izmirkušo maizi izberž caur sietu (es tāpat saspaidu ar rokām). Tad pievieno cukuru, nomazgātus žāvētos augļus un vāra, līdz tie kļūst mīksti. Pievieno, tievā strūkliņā lejot un nepārtraukti maisot, kartupeļu cieti, kas izšķīdināta ūdenī. Pieber kanēli, visu labi samaisa un ņem nost no uguns. Atdzesēto ķīseli pasniedz kopā ar putukrējumu vai saldējumu.
400 г ржаного хлеба
150 г сушеных фруктов
250 г сахара
50 г картофельного крахмала
щепотку корицы
взбитые сливки или мороженое - для украшения
Приготовление:
Ломтики хлеба ставить в кастрюлю и залить теплой водой (если Черствый хлеб, то залить кипятком и подождать чтобы остыл). Намокший измельчить через сито (я просто розмельчаю руками). Затем добавить сахар, промитыи сухофрукты и варить до мягкости. Добавить картофельный крахмал, растворенный в воде, тонкой струйкой розливая, постоянно помешивать. Добавить картофельный крахмал, корицу, все хорошо перемешать и снять с огня. Охлажденный суп подают со взбитыми сливками или мороженым.
Метки:
receptes
deserts
Процитировано 5 раз
Понравилось: 3 пользователям
-
3
Запись понравилась
-
5
Процитировали
-
0
Сохранили
-