Pelēkā maize - Серый хлеб
|
|
Суббота, 25 Мая 2013 г. 14:23
+ в цитатник
200 g tumšie milti (rudzu, griķu kliju milti)
300 g augstākā labuma kviešu milti
100 g cukurs
1 ēdamkarote sāls
1/2 paciņa sausais maizes raugs, var bērt visu paciņu
300 ml ūdens (100 ml raugam + 200 ml mīklai)
Gatavošana:
Atsevišķā trauciņā ielej 100 ml siltu ūdeni, ieber raugu, cukuru un sāli. Noliek ieraugu siltā vietā raudzēties 15 min.
Tumšos miltus sajauc ar gaišajiem. Kad raugs sāk uzrūgt, samaisa un pielej miltu maisījumam. Pievieno atlikušo ūdeni. Visu samaisa un mīca 20 min. Mīklu liek bļodā, apkaisa ar miltiem, apklāj ar dvieli un liek siltā vietā uzrūgt 1 stundu. Kad mīkla uzrūgusi, liek formā vai veido kukulīti un liek uz plāts. Plāti noliek siltā vietā 20 min rūgt. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni. Uzrūgušu liek cepeškrāsnī - sākumā karstākā, pēc 10 min karstumu samazina uz 200℃ un cep līdz maizīte gatava.
200 г темной муки (ржаной, гречневой муки )
300 г высококачественной пшеничной муки
100 г сахара
1 столовая ложка соли
1/2 пакета сухих дрожжей можно пакетик
300 мл воды (100 мл для дрожжей + 200 мл для теста)
Приготовление:
В отдельную посуду залить 100 мл теплой воды, добавить дрожжи, сахар и соль. Поставить в теплое место на 15 минут.
Темную муку смешать с светлой. Когда дрожжи начинает расти, перемешать и добавить в мучную смесь. Добавить оставшуюся воду. Все перемешать и замесить в течение 20 минут. Положить тесто в миску, посыпать мукой, покрыть полотенцем и поставить в теплое место, чтобы подняться в течение 1 часа. Когда тесто поднялось, поставить в форму или формируйте буханки хлеба и поместить на противень. Противень помещают в теплое место на 20 минут для набухания. Тем временем, нагрейте духовку. Набухшую поставить в духовку - сначало по горяче а через 10 мин уменьшить огонь до 200 ℃ и выпекать до готовности.
Метки:
receptes
maize_bulkas_pica
Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-