Lūcijas maize - Хлеб-Люсия
|
|
Суббота, 25 Мая 2013 г. 00:17
+ в цитатник
1/2 l piens
1 kg milti
1 paciņa sausais maizes raugs
150 g sviests
100 g cukurs
šķipsniņa sāls un kardamons
2 olas
ja veido ķimeņmaizītes, tad virsū vajadzēs vēl
50 g sviests
2 ēdamkarotes ķimenes
1 olas dzeltenums - apziešanai (var iztikt bez tā)
Gatavošana:
Miltus iesijā bļodā, to vidū izveido bedrīti, ieber raugu, pielej pus glāzi siltu pienu un iejauc ieraugu. Pārkaisa ar miltiem un raudzē 20 min siltumā. Kad ieraugs uzrūdzis, pievieno pārējās sastāvdaļas un samīca spīdīgu mīklu. Bļodu pārklāj ar tīru dvieli un raudzē 30 min siltumā. Kad mīkla uzrūgusi, sāk veidot maizītes.
Ķimeņmaizītes:
No mīklas saveļ bumbiņas, saliek uz ietaukotas cepamās pannas, nedaudz saplacina un uzraudzē. Katru mīklas bumbiņu krusteniski iegriež ar nazi, pārziež ar sakultu olu, krustiņā liek sviesta piciņu un iekaisa nedaudz ķimenes. Cep 220℃ 30 min.
Lūcijas maize:
Uz ar miltiem apkaisīta galda veido 15 cm garus rullīšus īkšķa resnumā, no kuriem izloka gliemežus, kliņģerus, mezgliņus un spirāles. Apziež ar sakultu olas dzeltenumu (es citreiz paslinkoju un neziežu ar olu, bet tikko izņemtus no cepeškrāsns apziežu ar sviesta pikucīti. Bildē - apziesti ar sviestu, tā kā es to daru). Liek uz ietaukotas plāts, uzraudzē un cep sakarsētā cepeškrāsnī 220℃ 15 min.
Rozīņu maizītes:
Mīklā var iemīcīt noskalotas rozīnes un cept rozīņu maizītes.
1/2 л молока
1 кг муки
1 пакетик сухих дрожжей
150 г сливочного масла
100 г сахара
щепотку соли и кардамона
2 яйца
если делать хлеб с тмином также необходимо
50 г сливочного масла
2 столовые ложки тмина
1 яичный желток - для обмазки (вы можете обойтись без него)
Приготовление:
Просеять муку в миску, создать отверстие в середине, добавить дрожжи, добавить полстакана теплого молока и перемешать. Посыпать мукой и оставить в тепле 20 минут. Когда стартер готов, добавьте остальные ингредиенты и замесить тесто блестящим. Чаша покрыта чистым полотенцем и оставить 30 мин в тепле. Когда тесто взбухло начинают формировать булочки.
Тминные Бульки:
Из тесто скатать шарики, положить на смазанной противень, оставить подниматься. На каждый шар теста ножом надрезают крест. Обмазать взбитым яйцомб в крест ставим кусок сливочного масла и обсипать тмином. Выпекать при температуре 220 ℃ 30 мин.
Хлеб-Люсия
Посыпать мукой на поверхности состоит из 15 см в длину рулонов большого пальца толщины. Формируем улиток, крендели, узелки и спирали. Обмазать взбитым яичным желтком (я иногда ленива и немажу с яйцом, но как только винимаю из печи, обмазываю сливочным маслом. В фото обмазана маслом, как я это делаю.) Положите на смазанной противень противень и выпекать в предварительно разогретой духовке при 220 ℃ в течение 15 минут.
хлеб с изюмом:
В тесто можно добавить промытый изюм и выпекать хлеб с изюмом.
1.
Метки:
receptes
maize_bulkas_pica
Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-