Kanēļpīne - Коса с корицей
|
|
Среда, 22 Мая 2013 г. 21:52
+ в цитатник
Mīklai:
1 paciņa sausais raugs
75 g sviests
300 ml piens
1/2 tējkarote sāls
75 g cukurs
1/2 ola
3 1/2 glāze kviešu milti
Pildījumam:
50 g (istabas temperatūrā) sviests
50 g cukurs
2 tējkarotes kanēlis
Virsū:
1/2 ola
2-3 ēdamkarotes mandeļu skaidiņas, graudains cukurs vai sezama sēklas
Gatavošana:
Izkausētā taukvielā ielej pienu. Sasilda līdz 37℃. Pieber raugu un maisa līdz izšķīst. Rūpīgi iemaisa sāli, cukuru un viegli sakultas olas. Sākumā pieber tik daudz miltu, lai iznāk pabieza putra. Maisa ar koka karoti vai putotāju. Pievieno atlikušos miltus, kamēr mīkla atlec no bļodas malām un rokām. Vēl 5 min mīca, lai mīkla kļūst stingra un elastīga. Apsedz ar dvieli, 45 min raudzē siltumā.
Uzrūgušu mīklu viegli samīca uz miltaina galda. Sadala 3 daļās. No katras daļas izveido 40 cm garu desiņu, tad ar mīklas rulli desiņas saplacina 10 cm platās strēmelēs. Katru strēmeli apsmērē ar sviestu un apkaisa ar cukuru un kanēli. Sākot no garākās malas, mīklas plāksnes cieši satin. Iegūtos veltnīšus sapin pīnē, nolokot pīnes galus uz leju. Klaipiņu liek garenā ietaukotā cepešveidnē, paliekot plaukstas zem abiem pīnes galiem. 30 min raudzē zem dvieļa. Uzrūgušai pārsmērē atlikušo olu, apbārsta ar mandeļu skaidiņām vai kādu citu dekoru. Cep cepeškrāsnī 200℃ 20-30 min. Padzisušu klaipiņu atdala no veidnes malām. Kanēļpīni izgāž uz restēm lai atdziest.
Тесто:
1 пакетик сухих дрожжей
75 г сливочного масла
300 мл молока
1/2 чайной ложки соли
75 г сахара
1/2 яйца
3 1/2 стакана пшеничной муки
Начинка:
50 г (комнатной температуры) масло
50 г сахара
2 чайные ложки корицы
сверху:
1/2 яйца
2-3 столовых ложки миндального крошки, гранулированный сахар или кунжутом
Приготовление:
Вылейте в растопленное сливочное масло молоко. Прогревается до
37℃. Добавить дрожжи и размешать до полного растворения. Тщательно соль, сахар и слегка взбитые яйца. Сначала добовляет муку, до консистенции сливочное каши. Смешайте с деревянной ложкой или миксером. Добавить оставшуюся мукупока тесто не прилипнет к рукам. Замесить в течение еще 5 мин смесь является твердой и упругой. Накрыть полотенцем и помещают в тепло 45 мин.
Готовое тесто осторожно перемешивают. Розделить на 3 части. Из каждой части готовят в 40 см длиной колбасы, затем со скалкой готовить плоские полоски 10 см в ширину. Каждую полоску обмазать маслом и посыпать сахаром и корицей. Начиная с длинной стороны, плотно свернутые листы теста. Полученная роллы заплетать в косу, сгибая концы косы вниз. Поместить в смазанный маслом противень, деержа руки под обоих концах кос. 30 мин удерживать в тепло. Готовую обмазать яйцом что осталось, обсипать с щепками миндаля или другой декор. Выпекать в духовке при температуре 200 ℃ 20-30 мин. Охлажденный хлеб извлекают из формы.
Метки:
receptes
maize_bulkas_pica
Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-