Bezrauga mīkla - Тесто без дрожжей
|
|
Вторник, 21 Мая 2013 г. 19:11
+ в цитатник
150 g krējums
2 glāzes milti
100 g sviests vai margarīns
naža gals sāls
olas baltums - pārziešanai
cukurs ar kanēli vai riekstu skaidiņas - pārkaisīšanai
Gatavošana:
Visus produktus samīca mīklā un ieliek uz 1 stundu ledusskapī.
Mīklu izrullē un ar piparkūku formiņām izspiež dažādas figūriņas. Virsu apsmērē ar sakultu olas baltumu un pārkaisa ar cukuru un kanēli vai riekstu skaidiņām. Cep cepeškrāsnī gaiši brūnus.
No šīs mīklas var cept arī pīrādziņus ar žāvētu gaļu vai vārītu maltu gaļu. Pildīt var arī ar ogām, āboliem, biezpienu ar rozīnēm. Šo mīklu var uzglabāt saldētavā.
Pēc garšas kā kārtainā mīkla.
150 г сливок
2 стакана муки
100 г сливочного масла или маргарина
щепотка соли
Яичный белок - для верхней части
сахара с корицей или ореховии стружки - посыпать
Приготовление:
Все продукты замесить в тесто и поставить в холодильник на 1 час.
Раскатать тесто и с Формочками выдавите различные фигурки. Поверхность - смазать с взбитым яичным белком и посыпать сахаром и корицей или орехами. Выпекать в духовке светло-коричневые.
Из этого теста можно испечь пирожки с сушеным мясом или приготовленным мясным фаршем. Можно также внутри булочек класть ягоды, яблоки, творог с изюмом. Это тесто можно хранить в морозильной камере.
По вкусу как слоевое тесто.
Метки:
receptes
cepumi
Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-