Ūdens kliņģeri - Водяные крендели
|
|
Вторник, 21 Мая 2013 г. 00:14
+ в цитатник
550 g kviešu milti
250 g ūdens
25 g raugs
80 g sviests
sāls
ķimenes
Gatavošana:
No ūdens, daļas miltu un rauga gatavo ieraugu. Uzrūgušam pievieno mīkstu sviestu, miltus, sāli. Samīca. Uzraudzē. Uzrūgušu mīklu liek uz mīklas dēļa, saveļ veltnī, sadala 50 gabaliņos, izveido kliņģerīšus un uzraudzē. Pēc tam kliņģerīšus (ne visus uzreiz, jo pēc apvārīšanas tie samērā ātri jāliek cepties, lai nesakrītas) liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz tie paceļas ūdens virspusē. Tad ar putu karoti no ūdens izņem, liek uz ietaukotas plāts, pārkaisa ķimenes un karstā cepeškrāsnī cep gaiši dzeltenus.
550 г пшеничной муки
250 г воды
25 г дрожжей
80 г сливочного масла
соль
тмин
Приготовление:
Водою, часть муки и дрожжей гатовить закваску . Когда набухает добавить мягкое сливочное масло, муку, соль. Замесить. Когда тесто набухает, положить тесто на поверхность, скатать в шар, разделенный на 50 частей, приготовить кренделей и дать набухнуть. После крендели (не все сразу, потому что после того как они варились сравнительно быстро поставить в духовку) класть в кипящую подсоленную воду и варить, пока они не всплывут на поверхность. Затем ложкой для пены удаляют из воды, крендели ставить на смазанном листе выпечки, посыпать тмином и выпекать в горячей духовке до желтого света.
Метки:
receptes
maize_bulkas_pica
Процитировано 1 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
1
Процитировали
-
0
Сохранили
-