Maskavas pončiki - Московские пончики
|
|
Понедельник, 20 Мая 2013 г. 21:58
+ в цитатник
1 ola
2 ēdamkarotes cukurs
nedaudz sviests
naža gals sāls
naža gals kanēlis
1/2 tējkarote cepamais pulveris vai soda
1 glāze auksts piens
milti
eļļa (vārīšanai)
pūdercukurs (apkaisīšanai)
Gatavošana:
Bļodā iesit olu. Pievieno cukuru, sviestu, sāli, cepamo pulveri, kanēli un visu sakuļ viendabīgā masā. Pielej aukstu pienu, sakuļ un kuļot pamazām pievieno miltus. Iejauc mīkstu veltnējamu mīklu.
Liek karsēties eļļu.
Galda virsmu apber ar miltiem, izveltnē ne pārāk plānu mīklu (atuveni mazā pirkstiņa biezumā). Ar glāzes palīdzību izspiež apļus un ar mazāku apaļu formiņu izspiež viducīšus, veidojot pabiezus gredzenus. Gredzenus liek karstā eļļā (tā lai eļļa pārklāj). Vārot apgroza, lai izveidojas brūngani virtuļi.
Izņem no eļļas, notecina, liek traukā un apkaisa ar pūdercukuru.
1 яйцо
2 столовые ложки сахара
немного сливочного масла
кончик ножа соли
кончик ножа корицы
1/2 чайной ложки розрихлителя или соды
1 чашка холодного молока
мука
масло (для варения)
сахарная пудра (для украшения)
Приготовление:
Взбейте яйца в миску. Добавить сахар, масло, соль, розрихритель, корицу и взбывая все равномерно. Добавить холодное молоко, взбывая медленно добавляйте муку. Подготовить мягкое тесто, которое хорошо формируеться.
Кладем греться масло.
Посыпать поверхность мукой, выкатить тесто не слишком тонкую (примерно мизинец толщиной). С помощью стакана готовить круги и с меньшими формочками выдавить серединки, образуя не очень толстые кольца. Кольца кладем в горячее масло. Готовить, пока не подрумянится пончики.
Вынуть из масла, процедить, поместить его в емкость и посыпьте сахарной пудрой.
Метки:
receptes
vārīts eļļā
Процитировано 2 раз
Понравилось: 1 пользователю
-
1
Запись понравилась
-
2
Процитировали
-
0
Сохранили
-